Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Theory of glycemic index was first described by Dr. Professor University of Toronto David Jenkins. The glycemic index is formally defined as the area under the curve increased blood glucose after eating 50 grams carbohydrate in test meals, divided by area under the curve after eating a similar quantity of reference food usually white bread or glucose. It takes values from 0 to 100, some even exceed the number 100. GI 100 is the reference food with which to compare other foods. The higher the GI, the faster the food is absorbed faster by increasing blood glucose and insulin. Foods with low GI positively affect human health in several ways. (en)
- Teorii glykemického indexu poprvé popsal profesor university Toronto dr. David Jenkins. Glykemický index je formálně definován jako vzrůstající prostor pod křivkou krevní glukózy po konzumaci 50g sacharidů v testovaném jídle, dělený prostorem pod křivkou po snědení podobného množství referenční potraviny, většinou bílého chleba nebo glukózy. Nabývá hodnot od 0 do 100, některé číslo 100 i překračují. GI 100 má referenční potravina, se kterou se ostatní potraviny srovnávají. Čím je GI vyšší, tím rychleji se potravina vstřebává a tím rychleji narůstá hladina krevní glukózy a inzulínu. Potraviny s nízkým GI příznivě ovlivňují lidské zdraví v několika směrech.
- Teorii glykemického indexu poprvé popsal profesor university Toronto dr. David Jenkins. Glykemický index je formálně definován jako vzrůstající prostor pod křivkou krevní glukózy po konzumaci 50g sacharidů v testovaném jídle, dělený prostorem pod křivkou po snědení podobného množství referenční potraviny, většinou bílého chleba nebo glukózy. Nabývá hodnot od 0 do 100, některé číslo 100 i překračují. GI 100 má referenční potravina, se kterou se ostatní potraviny srovnávají. Čím je GI vyšší, tím rychleji se potravina vstřebává a tím rychleji narůstá hladina krevní glukózy a inzulínu. Potraviny s nízkým GI příznivě ovlivňují lidské zdraví v několika směrech. (cs)
|
Title
| - Glykemický index potravin
- Glykemický index potravin (cs)
- Glycemic index of food (en)
|
skos:prefLabel
| - Glykemický index potravin
- Glykemický index potravin (cs)
- Glycemic index of food (en)
|
skos:notation
| - RIV/00216208:11120/07:00003002!RIV12-MSM-11120___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00216208:11120/07:00003002
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - glycemic index; food (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Rambousková, Jolana
- Kavínová, Hana
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |