About: Hodnocení alelické skladby LMW-GS ve vztahu ke kvalitativním parametrům zrna pšenice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Na základě molekulové hmotnosti rozeznáváme u gluteninů, které jsou odpovědné za viskoelastické vlastnosti těsta, podjednotky s vysokou (HMW-GS) a nízkou (LMW-GS)molekulovou hmotností. Ve šlechtitelských programech se HMW-GS běžně využívají pro predikci pekařské kvality na základě sedimentačních hodnot. Predikční systém hodnocení pro jednotlivé LMW-GS alely podobně jako pro HMW-GS dosud vyvinut nebyl. Cílem práce bylo hodnotit vybrané kvalitativní ukazatele pšenice ve vztahu k jednotlivým LMW-GS alelám a identifikovat šlechtitelsky významné alely s vazbou k vysoké pekařské jakosti pšenice.
  • Na základě molekulové hmotnosti rozeznáváme u gluteninů, které jsou odpovědné za viskoelastické vlastnosti těsta, podjednotky s vysokou (HMW-GS) a nízkou (LMW-GS)molekulovou hmotností. Ve šlechtitelských programech se HMW-GS běžně využívají pro predikci pekařské kvality na základě sedimentačních hodnot. Predikční systém hodnocení pro jednotlivé LMW-GS alely podobně jako pro HMW-GS dosud vyvinut nebyl. Cílem práce bylo hodnotit vybrané kvalitativní ukazatele pšenice ve vztahu k jednotlivým LMW-GS alelám a identifikovat šlechtitelsky významné alely s vazbou k vysoké pekařské jakosti pšenice. (cs)
  • Based on the molecular weight of glutenins high-subunits (HMW-GS) and low (LMW-GS) molecular weight are recognized. Glutenins are responsible for the viscoelastic properties of dough. The breeding programs commonly use HMW-GS for predicting the baking quality on the base of sedimentation values. Predictive assessment system for individual LMW-GS alleles has not been developed yet. The aim was to evaluate selected quality parameters of wheat in relation to individual LMW-GS alleles and identify alleles linked to the high baking quality of wheat. (en)
Title
  • Hodnocení alelické skladby LMW-GS ve vztahu ke kvalitativním parametrům zrna pšenice
  • Evaluation of LMW-GS allele composition in relation to quality parameters of wheat grain (en)
  • Hodnocení alelické skladby LMW-GS ve vztahu ke kvalitativním parametrům zrna pšenice (cs)
skos:prefLabel
  • Hodnocení alelické skladby LMW-GS ve vztahu ke kvalitativním parametrům zrna pšenice
  • Evaluation of LMW-GS allele composition in relation to quality parameters of wheat grain (en)
  • Hodnocení alelické skladby LMW-GS ve vztahu ke kvalitativním parametrům zrna pšenice (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/10:00001388!RIV11-MZE-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH92155), Z(MZE0002700604)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12,věd.př.
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 261816
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/10:00001388
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat; glutenin; electrophoresis; bread-making quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [452FD8081AA4]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 58
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bradová, Jana
  • Dvořáček, Václav
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-6013
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software