Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Správná příprava vzorku pro termickou analýzu může zabránit získání nepřesných výsledků. Výsledky jsou ovlivněny vlastnostmi měřeného materiálu, použitými měřícími pánvičkami, rychlostí chlazení či ohřevu a teplotním rozsahem měření. Výběr vhodné velikosti a hmotnosti vzorku spolu s homogenitou vzorku jsou důležitým předpokladem pro úspěšnou termickou analýzu. Citlivost a rozlišení termické analýzy jsou ovlivněny velikostí vzorku, obsahem vody ve vzorku a také typem měřící pánvičky a rychlostí chlazení a ohřevu. Výběr vhodného typu pánvičky záleží na vlastnostech měřeného materiálu. Vysoký obsah vody ve vzorku zvyšuje citlivost termické analýzy, ale zároveň je nezbytné použít pro měření hermeticky uzavíratelné pánvičky pro zabránění ztráty části hmoty vzorku. (cs)
- The right sample preparation for thermal analysis can avoid obtaining unreasonable results. Results are influenced by material characteristics, sample pan used, and by cooling and warming rates and temperature range. Selection of appropriate sample size and weight together with sample homogeneity are important preconditions for successful thermal analysis. Sensitivity and resolution of thermal analysis is influenced by sample weight, sample water content and also by sample pan type and cooling/warming rate. Sample pan configuration depends on characteristic of measured material. High sample water content increases sensitivity of thermal analysis but for exact measurement the use of hermetic pans is necessary to avoid loss of sample mass.
- The right sample preparation for thermal analysis can avoid obtaining unreasonable results. Results are influenced by material characteristics, sample pan used, and by cooling and warming rates and temperature range. Selection of appropriate sample size and weight together with sample homogeneity are important preconditions for successful thermal analysis. Sensitivity and resolution of thermal analysis is influenced by sample weight, sample water content and also by sample pan type and cooling/warming rate. Sample pan configuration depends on characteristic of measured material. High sample water content increases sensitivity of thermal analysis but for exact measurement the use of hermetic pans is necessary to avoid loss of sample mass. (en)
|
Title
| - DSC sample preparation
- DSC sample preparation (en)
- Příprava vzorků pro DSC (cs)
|
skos:prefLabel
| - DSC sample preparation
- DSC sample preparation (en)
- Příprava vzorků pro DSC (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027006:_____/07:2196!RIV08-MZE-00027006
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QF3039), Z(MZE0002700602)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027006:_____/07:2196
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - DSC; differencial scanning calorimetry; sample size; pan; cooling rate (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Praha
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Methods of Thermal Analysis in Plant Cryopreservation
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav rostlinné výroby,v.v.i.
|
https://schema.org/isbn
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |