Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Ječmen patří mezi nejstarší zemědělské plodiny pěstované u nás i ve světě. Z ječmene se u nás v minulosti připravovala ječná mouka a pečivo (zejména lívance, palačinky a vdolky), dále chléb z ječmene a žita a také různé kaše. Ječmen je unikátním zdrojem vlákniny potravy a zejména rozpustných beta-glukanů s pozitivními zdravotními účinky. Nové využití ječmene spočívá ve výrobě ochucených perliček, které je možné přidávat do jogurtů nebo tavených sýrů. Z ječné mouky byly připraveny chleby, běžné, jemné a trvanlivé pečivo. Další novinkou je příprava ječných kvasů pro pekárenskou technologii.
- Ječmen patří mezi nejstarší zemědělské plodiny pěstované u nás i ve světě. Z ječmene se u nás v minulosti připravovala ječná mouka a pečivo (zejména lívance, palačinky a vdolky), dále chléb z ječmene a žita a také různé kaše. Ječmen je unikátním zdrojem vlákniny potravy a zejména rozpustných beta-glukanů s pozitivními zdravotními účinky. Nové využití ječmene spočívá ve výrobě ochucených perliček, které je možné přidávat do jogurtů nebo tavených sýrů. Z ječné mouky byly připraveny chleby, běžné, jemné a trvanlivé pečivo. Další novinkou je příprava ječných kvasů pro pekárenskou technologii. (cs)
- Barley is the oldest agricultural crop in Czech Republic and in the world. Once barley flour, bread and bakery products and porridge was prepared and used. Barley is unique source of dietary fibre and especially soluble b-glucans with positive health benefits. The new application of barley consists of in the production of tasted pearls which were added to yogurt and processed cheese. Barley based bread and bakery products also were prepared. Barley sourdough fermented by means of Lactobacillus and Propionibacterium had effects on dough and bread quality. (en)
|
Title
| - Barley and its innovative application in food (en)
- Ječmen, tak jak ho (možná) neznáte - inovace a netradiční využití ječmene v potravinářství
- Ječmen, tak jak ho (možná) neznáte - inovace a netradiční využití ječmene v potravinářství (cs)
|
skos:prefLabel
| - Barley and its innovative application in food (en)
- Ječmen, tak jak ho (možná) neznáte - inovace a netradiční využití ječmene v potravinářství
- Ječmen, tak jak ho (možná) neznáte - inovace a netradiční využití ječmene v potravinářství (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/13:43896948!RIV14-MZE-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/13:43896948
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - barley sourdough; barley pearl; barley (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Sluková, Marcela
- Smrž, F.
- Švehlová, Alžběta
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |