Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Hovězí m. semimembranosus byl použit pro sledování vlivu chladírenského a mrazírenského skladování na buněčnou strukturu masa, jejíž poškození krystaly ledu vede k uvolnění mitochondriálních enzymů do sarkoplazmy a jejich následné detekci. Byla měřena aktivita citrátsyntázy a akonitázy. Poškození buněčných struktur svalových vláken bylo stanoveno pomocí optické mikroskopie histologických řezů. Použitím enzymu akonitázy byl prokázán rozdíl v enzymatické aktivitě chlazeného a rozmraženého masa a byly patrné i rozdíly v poškození svalových vláken.
- Hovězí m. semimembranosus byl použit pro sledování vlivu chladírenského a mrazírenského skladování na buněčnou strukturu masa, jejíž poškození krystaly ledu vede k uvolnění mitochondriálních enzymů do sarkoplazmy a jejich následné detekci. Byla měřena aktivita citrátsyntázy a akonitázy. Poškození buněčných struktur svalových vláken bylo stanoveno pomocí optické mikroskopie histologických řezů. Použitím enzymu akonitázy byl prokázán rozdíl v enzymatické aktivitě chlazeného a rozmraženého masa a byly patrné i rozdíly v poškození svalových vláken. (cs)
- Beef m. semimembranosus was stored under refrigeration and frozen conditions and the impact of the freezing on the enzymatic activity and muscle structure was observed. Citrate synthase and aconitase were used to determinate the enzymatic activity in meat exudate. Samples were histologically prepared and the changes in muscle structure were observed using optical microscopy. Apparent differences were found in the aconitase activity as well as in the muscle structure of chilled and thawed meat were observed. (en)
|
Title
| - Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita
- Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita (cs)
- The methods for the detection of frozen/thawed meat: histology and enzymatic activity (en)
|
skos:prefLabel
| - Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita
- Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita (cs)
- The methods for the detection of frozen/thawed meat: histology and enzymatic activity (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/13:43895221!RIV14-MZE-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/13:43895221
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - ctratsynthase, aconitase, histology, freezing meat (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Hygiena a technologie potravin XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Rohlík, Bo-Anne
- Tremlová, Bohuslava
- Šimoniová, Anna
- Škorpilová, Tereza
- Pospiech, Matěj
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |