About: Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Hovězí m. semimembranosus byl použit pro sledování vlivu chladírenského a mrazírenského skladování na buněčnou strukturu masa, jejíž poškození krystaly ledu vede k uvolnění mitochondriálních enzymů do sarkoplazmy a jejich následné detekci. Byla měřena aktivita citrátsyntázy a akonitázy. Poškození buněčných struktur svalových vláken bylo stanoveno pomocí optické mikroskopie histologických řezů. Použitím enzymu akonitázy byl prokázán rozdíl v enzymatické aktivitě chlazeného a rozmraženého masa a byly patrné i rozdíly v poškození svalových vláken.
  • Hovězí m. semimembranosus byl použit pro sledování vlivu chladírenského a mrazírenského skladování na buněčnou strukturu masa, jejíž poškození krystaly ledu vede k uvolnění mitochondriálních enzymů do sarkoplazmy a jejich následné detekci. Byla měřena aktivita citrátsyntázy a akonitázy. Poškození buněčných struktur svalových vláken bylo stanoveno pomocí optické mikroskopie histologických řezů. Použitím enzymu akonitázy byl prokázán rozdíl v enzymatické aktivitě chlazeného a rozmraženého masa a byly patrné i rozdíly v poškození svalových vláken. (cs)
  • Beef m. semimembranosus was stored under refrigeration and frozen conditions and the impact of the freezing on the enzymatic activity and muscle structure was observed. Citrate synthase and aconitase were used to determinate the enzymatic activity in meat exudate. Samples were histologically prepared and the changes in muscle structure were observed using optical microscopy. Apparent differences were found in the aconitase activity as well as in the muscle structure of chilled and thawed meat were observed. (en)
Title
  • Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita
  • Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita (cs)
  • The methods for the detection of frozen/thawed meat: histology and enzymatic activity (en)
skos:prefLabel
  • Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita
  • Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita (cs)
  • The methods for the detection of frozen/thawed meat: histology and enzymatic activity (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/13:43895221!RIV14-MZE-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B053), S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 87962
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/13:43895221
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ctratsynthase, aconitase, histology, freezing meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E748004BCD7E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Hygiena a technologie potravin XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Rohlík, Bo-Anne
  • Tremlová, Bohuslava
  • Šimoniová, Anna
  • Škorpilová, Tereza
  • Pospiech, Matěj
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VFU
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-664-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software