Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Funkční i nutriční vlastnosti bílkovin mohou být cíleně modifikovány enzymovou hydrolýzou. Využití těchto hydrolyzátů komplikuje hořká chuť. Byl připraven hydrolyzát bílkovin syrovátky pomocí enzymu Promod 439 L z Bacillus licheniformis. Hořká chuť hydrolyzátu byla odstraněna ošetřením aktivním uhlím Norit CG1 (0,3 g na 100 ml) po dobu 90 min při laboratorní teplotě, aktivní uhlí bylo následně odstraněno odstředěním. Byl rovněž sledován vliv přídavku aktivního uhlí na peptidový profil hydrolyzátu pomocí RP HPLC, analýzami bylo potvrzeno přednostní odstranění delších a hydrofobních peptidů z hydrolyzátu.
- Funkční i nutriční vlastnosti bílkovin mohou být cíleně modifikovány enzymovou hydrolýzou. Využití těchto hydrolyzátů komplikuje hořká chuť. Byl připraven hydrolyzát bílkovin syrovátky pomocí enzymu Promod 439 L z Bacillus licheniformis. Hořká chuť hydrolyzátu byla odstraněna ošetřením aktivním uhlím Norit CG1 (0,3 g na 100 ml) po dobu 90 min při laboratorní teplotě, aktivní uhlí bylo následně odstraněno odstředěním. Byl rovněž sledován vliv přídavku aktivního uhlí na peptidový profil hydrolyzátu pomocí RP HPLC, analýzami bylo potvrzeno přednostní odstranění delších a hydrofobních peptidů z hydrolyzátu. (cs)
- Both functional and nutritional properties of proteins can be purposefully modified by enzymic hydrolysis. Use of these hydrolysates is complicated by its bitter taste. Whey protein hydrolysate was prepared by enzyme Promod 439 L from Bacillus licheniformis. Bitter taste of the hydrolysate was removed by treatment with activated carbon Norit CG1 (0,3 g / 100 ml, 90 min at room temperature). Activated carbon was centrifuged after that. The influence of addition of activated carbon on peptide profile of hydrolysate was evaluated by RP HPLC. The results confirmed preferential removal of longer and hydrophobic peptides from hydrolysate. (en)
|
Title
| - Studium možností odstranění hořké chuti enzymového hydrolyzátu bílkovin syrovátky.
- Study of possibilities of bitter taste remooving in enzyme whey protein hydrolysate (en)
- Studium možností odstranění hořké chuti enzymového hydrolyzátu bílkovin syrovátky. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Studium možností odstranění hořké chuti enzymového hydrolyzátu bílkovin syrovátky.
- Study of possibilities of bitter taste remooving in enzyme whey protein hydrolysate (en)
- Studium možností odstranění hořké chuti enzymového hydrolyzátu bílkovin syrovátky. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021222!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021222
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - whey proteins; hydrolysis; bitter taste (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Štětina, Jiří
- Čurda, Ladislav
- Prokopová, Barbora
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |