Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byl sledován vliv mléčnanu sodného (Purasal) a bakteriocinu na růst listeria monocytogenes v masných výrobcích. Obě sledovaná aditiva omezila významným způsobem růst mikroorganismů a lze je doporučit jako doplňující překážku zajišťující údržnost masných výrobků. Rozdílně se chová bakteriocin v reálném systému potraviny (kde dochází k interferenci se složkami potraviny) a jinak v živném mediu v ideálních podmínkách. Obě aditiva je nutné vhodně zasadit do systému jiných překážek ? zdá se, že kombinace obou by mohla být vhodným řešením. Přitom je třeba zohlednit i ekonomické důsledky.
- Byl sledován vliv mléčnanu sodného (Purasal) a bakteriocinu na růst listeria monocytogenes v masných výrobcích. Obě sledovaná aditiva omezila významným způsobem růst mikroorganismů a lze je doporučit jako doplňující překážku zajišťující údržnost masných výrobků. Rozdílně se chová bakteriocin v reálném systému potraviny (kde dochází k interferenci se složkami potraviny) a jinak v živném mediu v ideálních podmínkách. Obě aditiva je nutné vhodně zasadit do systému jiných překážek ? zdá se, že kombinace obou by mohla být vhodným řešením. Přitom je třeba zohlednit i ekonomické důsledky. (cs)
- Effect of lactate and pediocin on the growth of Listeria monocytogenes in meat products was evaluated. Both additives limited significantly the microbial growth and can be recommended as an additional hurdle assuring shelf-life of meat product. There are differences in effect of bacteriocin under ideal condition in vitro opoosite to real condition in food (interference with component of food). Both additives can be placed into system of other hurdles, ideal seems to be combination of both these. The economy of the addition must be observed too. (en)
|
Title
| - Přísady pro prodloužení údržnosti - ano, ne či jak vlastně?
- Přísady pro prodloužení údržnosti - ano, ne či jak vlastně? (en)
- Přísady pro prodloužení údržnosti - ano, ne či jak vlastně? (cs)
|
skos:prefLabel
| - Přísady pro prodloužení údržnosti - ano, ne či jak vlastně?
- Přísady pro prodloužení údržnosti - ano, ne či jak vlastně? (en)
- Přísady pro prodloužení údržnosti - ano, ne či jak vlastně? (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021078!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021078
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - listeria; pediocin; lactate; shelf-life; meat products (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Brychta, Josef
- Pipek, Petr
- Staruch, Ladislav
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |