Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Studovány byly možnosti ovlivnění tržní kvality řepky a hořčice. Odrůda je vždy základem kvality. Odrůda u řepky se podílí na její kvalitě 1-4%. dále velmi významnou úlohu má ročník a pěstitelská oblast (1- 3%). Tento faktor není přímo v rukou pěstitele. Ostatní agrotechnická opatření jsou velmi málo významná. V současné době hybridních řepek se dostává opět do popředí obsah glukosinolátů, který je oproti liniovým odrůdám výrazně vyšší. Limitujícím faktorem kvality hořčice bílé je vedle odrůdy, obsah šedých a našedlých semen, jejichž množství je dáno především pozdním agrotechnickým termínem setí a dále pak ročníkem, kdy vlhké počasí v době sklizně produkci výrazně poškodí. I tato náchylnost k šedosemennosti se částečně řeší výběrem k ní rezistentníc h odrůd. Semeno máku není hodnoceno jako olejnina, ale její tržní hodnota jako pochutiny je ve stejnorodosti zabarvení.
- The marked quality rapeseed, mustard and possibilities of their influence were studied. The variety is always the ground of quality. The rapeseed variety shares on their quality 1-4%. In the second place is the year and locality (1-3%). This factor is noThe marked quality rapeseed, mustard and possibilities of their influence were studied. The variety is always the ground of quality. The rapeseed variety shares on their quality 1-4%. In the second place is the year and locality (1-3%). This factor is no t directly in the hand of producers. The other agronomic arrangements are a little significant. At the present time of hybrid rapeseed the role of glucosinolates which is in comparison with the line varieties considerably higher. Restriction factor of mustard quality is besides the variety, content of grey seeds, which quantity is given first of all by the late agrotechnic time of sowing and further by year, when humid climate in time of harvest considerable injure production of seeds. This proneness (en)
|
Title
| - Možnosti ovlivnění tržní kvality řepky, máku a hořčice
- Možnosti ovlivnění tržní kvality řepky, máku a hořčice (cs)
- Enable influence of marked quality rapeseed, poppy and mustard (en)
|
skos:prefLabel
| - Možnosti ovlivnění tržní kvality řepky, máku a hořčice
- Možnosti ovlivnění tržní kvality řepky, máku a hořčice (cs)
- Enable influence of marked quality rapeseed, poppy and mustard (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:_____/03:00005819!RIV/2004/MZE/410004/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QE1251), Z(MSM 412100002)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:_____/03:00005819
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - rapeseed;mustard;poppy;variety;agronomic arrangement (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník - Řepka, mák, hořčice
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Zukalová, Helena
- Vašák, Jan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká zemědělská univerzita v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |