About: Doba snesení vejce a jeho kvalita     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Quality of eggs is influenced by many factors, e.g. genotyp and age of laying hens, housing system and time of oviposition. Oviposition time is affected mainly by lenght of light. Internal quality of egg includes protortion of yolk, albumen, index of yolk and albumen and Haugh units. External quality of the egg relates with quality of eggshell, strenght and thickness of shell. The results of this trial show that weight of eggs, quality of albumen and Haugh units were the highest in eggs laid in the morning. The highest strength of the eggshell, proportion of yolk and rate yolk:albumen was in eggs laid in the afternoon. (en)
  • Kvalita vajec je ovlivňována mnoha faktory, např.genotypem a věkem nosnice, systémem ustájení a dobou snesení vejce. Doba snesení je závislá především na délce světelného dne. Vnitřními parametry kvality vejce je podíl žloutku, bílku a další znaky jako index žloutku a bílku a Haughovy jednotky. Vnější ukazatele souvisejí zejména se skořápkou, její tloušťkou a pevností. Z výsledků uvedeného pokusu je patrné, že hmotnost vejce byla nejvyšší při snesení v ranních hodinách, stejně tak nejvyšší kvalita bílku, díky vysokým Haughovým jednotkám a indexu bílku. Naopak u vajec snesených později během dne byla nejpevnější skořápka, nejvyšší podíl žloutku a nejvyšší poměr žloutku k bílku.
  • Kvalita vajec je ovlivňována mnoha faktory, např.genotypem a věkem nosnice, systémem ustájení a dobou snesení vejce. Doba snesení je závislá především na délce světelného dne. Vnitřními parametry kvality vejce je podíl žloutku, bílku a další znaky jako index žloutku a bílku a Haughovy jednotky. Vnější ukazatele souvisejí zejména se skořápkou, její tloušťkou a pevností. Z výsledků uvedeného pokusu je patrné, že hmotnost vejce byla nejvyšší při snesení v ranních hodinách, stejně tak nejvyšší kvalita bílku, díky vysokým Haughovým jednotkám a indexu bílku. Naopak u vajec snesených později během dne byla nejpevnější skořápka, nejvyšší podíl žloutku a nejvyšší poměr žloutku k bílku. (cs)
Title
  • Doba snesení vejce a jeho kvalita
  • Doba snesení vejce a jeho kvalita (cs)
  • Time of oviposition and egg quality (en)
skos:prefLabel
  • Doba snesení vejce a jeho kvalita
  • Doba snesení vejce a jeho kvalita (cs)
  • Time of oviposition and egg quality (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/09:29953!RIV10-MSM-41210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S, Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 311046
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/09:29953
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • laying hen, time of oviposition, egg quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B6A11497D296]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Náš chov
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 69
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Tůmová, Eva
  • Charvátová, Vladimíra
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0027-8068
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software