Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The file includes data concerning lean meat content of 90 pigs of base population measured at pig testing station in Ústrašice in terms of testing of fattening capacity and carcass value of pure - breeds. The aim of monitoring was checking the level of lean meat content which was found out with PIGLOG 105 and SONOMARK 100 (PI-105, SM-100) on valid methodology for determination of performance test of breeding pigs using in vivo and two - point methods (ZP), resp. using exact detected measurements for probe devices FOM post mortem. In average live weight 102,71 kg was detected lean meat content with SM-100 and P-105 devices on level 60,13 % and 58,36 % after overthrow with ZP method and FOM method 58,81 % and 59,87 %. There were not discovered any statistically important differences between post mortem methods, in case of ultrasonic devices were found statistically highly meaningful differences in favour of SM-100. In case of comparison of in vivo and post mortem results statistically highly meaningful (en)
- Soubor obsahuje data týkající se podílu svaloviny 90 ks prasat výchozích populací, měřených na testační stanici v Ústrašicích v rámci prováděných zkoušek výkrmnosti a jatečné hodnoty čistokrevných plemen. Cílem sledování bylo posouzení úrovně podílu svaloviny zjištěného přístroji PIGLOG 105 a SONOMARK 100 (P-105, SM-100) na základě platné metodiky pro zjišťování vlastní užitkovosti plemenných prasat in vivo a dvobodovou (ZP) metodou, resp. za použití exaktně zjištěných měr pro sondový přístroj FOM post mortem. V průměrné živé hmotnosti 102,71 kg byl zjištěn podíl svaloviny přístroji SM-100 a P-105 na úrovni 60,13 a 58,36 %, po poražení ZP metodou a metodou FOM 58,81 a 59,87 %. Mezi metodami post mortem nebyly zjištěny statisticky významné rozdíly, v případě ultrazvukových přístrojů byly nalezeny statisticky vysoce významné rozdíly ve prospěch SM- 100. V případě porovnání výsledků zjištěných in vivo a post mortem byly rovněž nalezeny statisticky vysoce významné rozdíly mezi ZP metodou a SM-100, resp. m
|
Title
| - Podíl svaloviny u prasat hodnocený různými metodami.
- Podíl svaloviny u prasat hodnocený různými metodami. (cs)
- Pigs´ lean meat content valuated by various methods. (en)
|
skos:prefLabel
| - Podíl svaloviny u prasat hodnocený různými metodami.
- Podíl svaloviny u prasat hodnocený různými metodami. (cs)
- Pigs´ lean meat content valuated by various methods. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:_____/02:00004427!RIV/2003/MZE/120003/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:_____/02:00004427
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - prase; podíl libového masa; metody (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník: XX. Genetické dny.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kernerová, Naděžda
- Matoušek, Václav
- Václavovský, Jiří
- Kouglová, Petra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |