Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Pastviny mají kromě své produkční funkce i velmi důležitý smysl v krajině. Podílejí se na vzhledu krajiny. Organizované využívání pastvin pro výživu dobytka poskytuje nejhodnotnější přirozený a zdravý podíl krmení. Na vybraných rakouských a českých farmách s pastevním chovem dojných krav byly pastviny posuzovány podle botanického složení, vegetačního stádia a metod využití ve vegetačním období. Pastviny byly během pastevního období analyzovány z hlediska nutriční hodnoty a využití v organismu. Sledovali jsme aminokyseliny po kyselé hydrolýze v kravském mléce, syrovátce a kaseinu v zemědělských podnicích v Jižních Čechách. Analyzovali jsme mléko od červeno- a černostrakatého skotu. Nezjistili jsme významné rozdíly v aminokyselinovém složení mezi červeno- a černostrakatým skotem.
- Pastviny mají kromě své produkční funkce i velmi důležitý smysl v krajině. Podílejí se na vzhledu krajiny. Organizované využívání pastvin pro výživu dobytka poskytuje nejhodnotnější přirozený a zdravý podíl krmení. Na vybraných rakouských a českých farmách s pastevním chovem dojných krav byly pastviny posuzovány podle botanického složení, vegetačního stádia a metod využití ve vegetačním období. Pastviny byly během pastevního období analyzovány z hlediska nutriční hodnoty a využití v organismu. Sledovali jsme aminokyseliny po kyselé hydrolýze v kravském mléce, syrovátce a kaseinu v zemědělských podnicích v Jižních Čechách. Analyzovali jsme mléko od červeno- a černostrakatého skotu. Nezjistili jsme významné rozdíly v aminokyselinovém složení mezi červeno- a černostrakatým skotem. (cs)
- Grasslands have except their production function very important sense in countryside. They participate in appearance of countryside. Organize utilization of grasslands for livestock nutrition provides the most valuable, natural and healthy part of feeding. On chosen Austrian and Czech farms with pasture breeding milk cows were criticized grasslands according to botanic composition, vegetative stadium and method of utilization during the vegetative period. Grasslands were during the pasture period analyzed in light of nutrition value and utilization in organism. We observe amino acids after acid hydrolysis in cow milk, whey and casein at agriculture enterprises in South Bohemia. We analysed milk from red and black spotted cattle. We did not find significant differences in amino acids composition between red and black spotted cattle. (en)
|
Title
| - Posouzení vybraných složek mléka ve vztahu k zásobenosti krmných dávek dojnic
- Relationship between choice cow milk, nutritions and feed ration quality (en)
- Posouzení vybraných složek mléka ve vztahu k zásobenosti krmných dávek dojnic (cs)
|
skos:prefLabel
| - Posouzení vybraných složek mléka ve vztahu k zásobenosti krmných dávek dojnic
- Relationship between choice cow milk, nutritions and feed ration quality (en)
- Posouzení vybraných složek mléka ve vztahu k zásobenosti krmných dávek dojnic (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/08:00009600!RIV09-MSM-12220___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/08:00009600
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - cows; milk; ecological and conventional farms; amino acid in milk; whey and casein (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků z V. ročníku mezinárodní konference Proteiny 2008
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dvořáková, Eva
- Lád, František
- Vondrášková, Barbora
- Čermák, Bohuslav
- Boháčová, L.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |