About: Současný stav mikrobiologické a bakteriologické kvality syrového mléka     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Bazénové vzorky syrového kravského mléka byly odebírány v období od dubna do září 2009. Všechny byly podrobeny mikrobiologickým rozborům na přístroji BactoScan a standardní plotnovou metodou. Poté byly ve vybraných vzorcích diagnostikovány bakteriální zástupci jako je S. aureus, S. PK-, B. cereus, E. coli, plísně a kvasinky, Str. agalactiae, Str. uberis, Enterococcus spp. a sporulující mikroorganizmy. Největší množství záchytů bylo zaznamenáno u S. PK (71,1 %). Koliformní bakterie se vyskytly v 60 z 90 vzorků. Vysoký byl i výskyt kvasinek ( v 51 vzorcích) a plísní (ve 41 vzorcích). Str. agalactiae, který zhoršuje mikrobiologickou kvalitu mléka, byl zachycen v 7 vzorcích pouze v malé denzitě. Bakteriologická identifikace mikroorganizmů v bazénových vzorcích mléka jako doplněk standardního posuzování hygienické kvality mléka by byla přínosem ve zvýšení mikrobiologické kvality mléka.
  • Bazénové vzorky syrového kravského mléka byly odebírány v období od dubna do září 2009. Všechny byly podrobeny mikrobiologickým rozborům na přístroji BactoScan a standardní plotnovou metodou. Poté byly ve vybraných vzorcích diagnostikovány bakteriální zástupci jako je S. aureus, S. PK-, B. cereus, E. coli, plísně a kvasinky, Str. agalactiae, Str. uberis, Enterococcus spp. a sporulující mikroorganizmy. Největší množství záchytů bylo zaznamenáno u S. PK (71,1 %). Koliformní bakterie se vyskytly v 60 z 90 vzorků. Vysoký byl i výskyt kvasinek ( v 51 vzorcích) a plísní (ve 41 vzorcích). Str. agalactiae, který zhoršuje mikrobiologickou kvalitu mléka, byl zachycen v 7 vzorcích pouze v malé denzitě. Bakteriologická identifikace mikroorganizmů v bazénových vzorcích mléka jako doplněk standardního posuzování hygienické kvality mléka by byla přínosem ve zvýšení mikrobiologické kvality mléka. (cs)
  • Raw tank bulk milk samples were collected from selected dairy herds from April to September 2009; all were analyzed by BactoScan and Standard plate count method. In some of them detection and identification of pathogens were monitored especially S. aureus, S. PK-, B. cereus, E. coli, fungi, Str. agalactiae, Str. uberis, Enterococcus spp. and spore-forming organisms. The highest detection was recorded in S. PK (71, 1 %). Coliform bacteria were occurred in 60 of 90 samples. It was also a high incidence of yeast (in 51 samples) and an occurrence of molds in 41 samples. Str. agalactiae, which deteriorates microbial quality of milk, was detected in 7 samples only in small density. Bacteriological and strain typing data indicate that control of all organisms present in raw milk would be important for improvement of microbial quality of milk. (en)
Title
  • Současný stav mikrobiologické a bakteriologické kvality syrového mléka
  • Současný stav mikrobiologické a bakteriologické kvality syrového mléka (cs)
  • Actual state of microbiological and bacteriological raw milk quality (en)
skos:prefLabel
  • Současný stav mikrobiologické a bakteriologické kvality syrového mléka
  • Současný stav mikrobiologické a bakteriologické kvality syrového mléka (cs)
  • Actual state of microbiological and bacteriological raw milk quality (en)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/10:LMIABA10!RIV11-MSM-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2672286101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 121
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 288820
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/10:LMIABA10
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pathogens in raw cow milk; detection and identification (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [08B142A423F4]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2010
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Snášelová, Jana
  • Seydlová, Růžena
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software