Description
| - Úkolem technického řešení je navrhnout nápoj podobný džusu bohatý na výživové látky, jehož zdroj bude levný a široce dostupný v našich zeměpisných šířkách a který bude možné konzumovat bez výraznějších omezení. Tento úkol je vyřešen nápojem bohatým na výživové látky, který obsahuje až 100 % obj. šťávy zelených rostlin ječmene jarního. Tento nápoj obsahuje velké množství cenných výživových látek. Významným je zejména obsah chlorofylu, dále látek antioxidační povahy (superoxiddismutasa, katalasa, peroxidasa, polyfenolické látky), aminokyseliny, enzymy, minerální látky (N, P, K, Mg, Ca, Fe, Mn, Cu, Zn, B), vitamíny (vit. E, C, vitamíny skupiny B, kyselina listová), sacharidy
- Úkolem technického řešení je navrhnout nápoj podobný džusu bohatý na výživové látky, jehož zdroj bude levný a široce dostupný v našich zeměpisných šířkách a který bude možné konzumovat bez výraznějších omezení. Tento úkol je vyřešen nápojem bohatým na výživové látky, který obsahuje až 100 % obj. šťávy zelených rostlin ječmene jarního. Tento nápoj obsahuje velké množství cenných výživových látek. Významným je zejména obsah chlorofylu, dále látek antioxidační povahy (superoxiddismutasa, katalasa, peroxidasa, polyfenolické látky), aminokyseliny, enzymy, minerální látky (N, P, K, Mg, Ca, Fe, Mn, Cu, Zn, B), vitamíny (vit. E, C, vitamíny skupiny B, kyselina listová), sacharidy (cs)
- The aim of technical solution is to propose a drink similar to juice rich in nutritional substances whose source will be cheap and widely available in our latitudes, and which can be consumed without any considerable restrictions. The result is a drink rich in nutritional substances which contains up to 100 % of juice of spring barley green plants. This drink contains a large amount of valuable nutritional substances. Chlorophyll content, followed by substances of antioxidant character (superoxide dismutase, catalase, peroxidase, polyphenol compounds), amino acids, enzymes, minerals (N, P, K, Mg, Ca, Fe, Mn, Cu, Zn, B), vitamins (vit. E, C, B-group vitamins, folic acid), and saccharides are especially important. (en)
|