About: Stanovení mikrobiologických parametrů mléka za účelem výkupu a proplácení     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In this work was the storage conditions as temperature, time of storage and using two preservatives used in accordance with the standard in relation to individual groups of microorganisms, which constitute normal micro flora of raw milk was monitored. Tested microorganisms were strains from Czech collection of microorganisms Brno Pseudomonas aeruginosa CCM 3955, St. aureus CCM 4516, E. coli CCM 3954 and next from Culture collection of dairy microorganisms Laktoflora® Lactobacillus helveticus CCDM 447 and cream culture CCDM 1. Analyses were performed by instrumental and classical method. The temperature storage 2 and 6 °C and as well as prolonged storage time from 24 to 48 hours doesn’t influence the density of bacteria. The simulation of inconsiderate manipulation with milk leads to a risen density of St. aureus one order of magnitude, but up to 48 hours. Using of preservatives, Heschen and Azidiol, doesn’t show differences in preservation effect. (en)
  • V této práci byl sledován vliv skladovacích podmínek tj. teploty, délky skladování a použití dvou možných konzervačních činidel, jejichž použití vychází z ČSN, na jednotlivé skupiny mikroorganismů, které tvoří běžnou mikroflóru syrového mléka. Testovanými mikroorganismy byly kmeny z České sbírky mikroorganismů v Brně Pseudomonas aeruginosa CCM 3955, St. aureus CCM 4516, E. coli CCM 3954 a mikroorganismy ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora® Lactobacillus helveticus CCDM 447 a smetanová kultura CCDM 1. Stanovení byla prováděna instrumentálně i klasickou metodou. Teplota skladování 2 a 6 °C, stejně tak prodloužení doby skladování z 24 na 48 hodin neovlivnilo denzitu mikroorganismů. Simulací nešetrného zacházení s mlékem byla zjištěna vyšší denzita u kmene St. aureus o 1 řád, ale až po 48 hodinách skladování. Použitá konzervační činidla, Heschenovo činidlo a Azidiol, nevykazují rozdíly v konzervačních účincích.
  • V této práci byl sledován vliv skladovacích podmínek tj. teploty, délky skladování a použití dvou možných konzervačních činidel, jejichž použití vychází z ČSN, na jednotlivé skupiny mikroorganismů, které tvoří běžnou mikroflóru syrového mléka. Testovanými mikroorganismy byly kmeny z České sbírky mikroorganismů v Brně Pseudomonas aeruginosa CCM 3955, St. aureus CCM 4516, E. coli CCM 3954 a mikroorganismy ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora® Lactobacillus helveticus CCDM 447 a smetanová kultura CCDM 1. Stanovení byla prováděna instrumentálně i klasickou metodou. Teplota skladování 2 a 6 °C, stejně tak prodloužení doby skladování z 24 na 48 hodin neovlivnilo denzitu mikroorganismů. Simulací nešetrného zacházení s mlékem byla zjištěna vyšší denzita u kmene St. aureus o 1 řád, ale až po 48 hodinách skladování. Použitá konzervační činidla, Heschenovo činidlo a Azidiol, nevykazují rozdíly v konzervačních účincích. (cs)
Title
  • Stanovení mikrobiologických parametrů mléka za účelem výkupu a proplácení
  • Stanovení mikrobiologických parametrů mléka za účelem výkupu a proplácení (cs)
  • Determination of microbiological parameters of milk for the purchase and payment (en)
skos:prefLabel
  • Stanovení mikrobiologických parametrů mléka za účelem výkupu a proplácení
  • Stanovení mikrobiologických parametrů mléka za účelem výkupu a proplácení (cs)
  • Determination of microbiological parameters of milk for the purchase and payment (en)
skos:notation
  • RIV/16193296:_____/12:MJVYKP12!RIV12-MSM-16193296
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08072)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 130
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 170975
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/16193296:_____/12:MJVYKP12
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • milk; storage conditions; temperature; preservative (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [59CE7FD501F4]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2012
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Elich, Ondřej
  • Pechačová, Marta
  • Peroutková, Jitka
  • Chmúrová, Jana
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software