Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byly analyzovány výsledky klasifikace JUT prasat a skotu z let 2005 až 2009. V r. 2005 bylo ze všech poražených prasat klasifikováno systémem SEUROP pouze 54 % JUT. Během 5 let se tento podíl zvýšil až na 79 % v r. 2009. Stabilní zůstávají průměrná hmotnost JUT v rozmezí od 87 do 88 kg a podíl svaloviny v rozmezí od 55.6 do 56.4 %. U kategorií jatečného skotu býk a mladý býk byly nejvíce frekventované třídy zmasilosti R a protučnělosti 2, zatímco u krav a jalovic to byly třídy O u zmasilosti a 2 společně s 3 u protučnělosti. Dále byly popsány možnosti využití automatické klasifikace JUT skotu.
- Byly analyzovány výsledky klasifikace JUT prasat a skotu z let 2005 až 2009. V r. 2005 bylo ze všech poražených prasat klasifikováno systémem SEUROP pouze 54 % JUT. Během 5 let se tento podíl zvýšil až na 79 % v r. 2009. Stabilní zůstávají průměrná hmotnost JUT v rozmezí od 87 do 88 kg a podíl svaloviny v rozmezí od 55.6 do 56.4 %. U kategorií jatečného skotu býk a mladý býk byly nejvíce frekventované třídy zmasilosti R a protučnělosti 2, zatímco u krav a jalovic to byly třídy O u zmasilosti a 2 společně s 3 u protučnělosti. Dále byly popsány možnosti využití automatické klasifikace JUT skotu. (cs)
- The results of pig carcass classification from 2005 to 2009 (totally 12 million carcasses) were analyzed. In 2005, of all slaughtered pigs, only 54 % carcasses were classified according to the SEUROP system. Over the 5 years period, this proportion increased to 79 % in 2009. The average carcass weight and lean meat content remain stable and range from 87 to 88 kg and from 55.6 to 56.4 %, respectively. The results of adult bovine carcass classification performed from 2005 to 2009 were evaluated. In young bulls and bulls, the most frequently used conformation and fatness classes were R and 2, respectively, while in cows and heifers, these were O and 2 together with 3, respectively. The possibility to apply automatic bovine carcass classification was described. (en)
|
Title
| - Results and changes in pig and bovine carcass classification in the CR and abroad (en)
- Výsledky a změny v hodnocení kvality jatečných těl prasat a skotu v ČR a zahraničí
- Výsledky a změny v hodnocení kvality jatečných těl prasat a skotu v ČR a zahraničí (cs)
|
skos:prefLabel
| - Results and changes in pig and bovine carcass classification in the CR and abroad (en)
- Výsledky a změny v hodnocení kvality jatečných těl prasat a skotu v ČR a zahraničí
- Výsledky a změny v hodnocení kvality jatečných těl prasat a skotu v ČR a zahraničí (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/10:#0001263!RIV11-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/10:#0001263
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Pig, cattle, carcass, classification (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pulkrábek, Jan
- Bartoň, Luděk
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |