Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byl ověřován vliv diety se sníženou hladinou energie a vyšším obsahem vlákniny na kvalitu jatečného trupu a vybrané znaky jakosti vepřového masa. V porovnání s kontrolním souborem, krmeným komerční krmnou směsí, bylo dosaženo srovnatelných a lepších hodnot vybraných jatečních ukazatelů, což dokládá především poměr masa k tuku na jatečně opracovaném těle a zařazení do vyšší třídy při hodnocení zmasilosti dle SEUROP. Ve svalstvu byla snížena hladina intramuskulárního tuku i cholesterolu a zvýšena vaznost masa. Znaky výživové jakosti u obou souborů byly charakteristické pro standardní kvalitní vepřové maso.
- Byl ověřován vliv diety se sníženou hladinou energie a vyšším obsahem vlákniny na kvalitu jatečného trupu a vybrané znaky jakosti vepřového masa. V porovnání s kontrolním souborem, krmeným komerční krmnou směsí, bylo dosaženo srovnatelných a lepších hodnot vybraných jatečních ukazatelů, což dokládá především poměr masa k tuku na jatečně opracovaném těle a zařazení do vyšší třídy při hodnocení zmasilosti dle SEUROP. Ve svalstvu byla snížena hladina intramuskulárního tuku i cholesterolu a zvýšena vaznost masa. Znaky výživové jakosti u obou souborů byly charakteristické pro standardní kvalitní vepřové maso. (cs)
- The influence of experimental diet with reduced level of energy and higher dry matter content on carcass quality and selected quality markers of pork meat were investigated. Compared with the control group fed commercial feed mixture the comparable and better values of studied traits were achieved. It is evident from the meat:fat ratio of carcass and from the SEUROP classification. The level of intramuscular fat and cholesterol were reduced and the meat viscosity was enhanced. The markers of nutrition quality were characteristic for pork meat of standard quality. (en)
|
Title
| - Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa
- The influence of nutrition regime on selected quality markers of pork meat (en)
- Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa
- The influence of nutrition regime on selected quality markers of pork meat (en)
- Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/06:#0000334!RIV07-MZE-00027014
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/06:#0000334
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - nutrition regime, quality markers, pork meat (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - VII. Dni výživy a veterinárnej dietetiky
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Koucký, Milan
- Kudrna, Václav
- Ševčíková, Světlana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |