About: Use of the cryotherapy for virus elimination in potato     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • This method is a novel and highly effective method for elimination of some viral pathogens in potato by means of a cryogenic temperature treatment. Basic principles of the method, steps of explants preparation, cryogenic treatment and presence of viral pathogens evaluation are described. This method will be utilized for an improvement of virus-free seeds production efficiency in potato. (en)
  • Tato metodika představuje novou a velice účinnou metodu eliminace některých virových patogenů bramboru pomocí působení kryogenních teplot. V metodice jsou popsány základní principy metody, postup přípravy rostlinného materiálu, vystavení kryogenním teplotám i princip následného hodnocení zdravotního stavu explantátů bramboru pomocí metod ELISA. Tato metodika bude využita pro zvýšení efektivity produkce bezvirózní sadby bramboru.
  • Tato metodika představuje novou a velice účinnou metodu eliminace některých virových patogenů bramboru pomocí působení kryogenních teplot. V metodice jsou popsány základní principy metody, postup přípravy rostlinného materiálu, vystavení kryogenním teplotám i princip následného hodnocení zdravotního stavu explantátů bramboru pomocí metod ELISA. Tato metodika bude využita pro zvýšení efektivity produkce bezvirózní sadby bramboru. (cs)
Title
  • Use of the cryotherapy for virus elimination in potato (en)
  • Využití metody kryoterapie pro ozdravení bramboru od virových patogenů
  • Využití metody kryoterapie pro ozdravení bramboru od virových patogenů (cs)
skos:prefLabel
  • Use of the cryotherapy for virus elimination in potato (en)
  • Využití metody kryoterapie pro ozdravení bramboru od virových patogenů
  • Využití metody kryoterapie pro ozdravení bramboru od virových patogenů (cs)
skos:notation
  • 194-19/KÚ/UKZUZ/2012
  • RIV/00027006:_____/12:00002465!RIV13-MZE-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH91164)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Hroznová 2, 656 06 Brno, Česká republika
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Vzhledem k tomu, že nová metodika povede ke zkrácení postupu ozdravování sadby, předpokládá se úspora nákladů ve výši 1 tis. Kč na jeden ozdravovaný genotyp.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 179573
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/12:00002465
http://linked.open...terniIdentifikace
  • ISBN 978-80-7427-108-3
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cryotherapy; elimination of virus pathogens; potato; Solanum (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2B0BAE2C0178]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Osvědčení pod č.j. (194-19/KÚ/UKZUZ/2012) o uznání uplatněné certifikované metodiky vydal Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Brno. Smlouva o využití výsledku uživatelem byla uzavřena se Ústředním bramborářským svazem ČR, Dobrovského 2366, 580 01 Havlíčkův Brod, IČ: 46484388, zastoupený Ing. Miloslavem Chlanem (pověřená osoba) dne 26.4.2012 Statutární zástupce za VÚRV, v.v.i.: Dr. Ing. Pavel Čermák, ředitel Kontaktní osoba za VÚRV,v.v.i.: Ing. Miloš Faltus, Ph.D., tel. 233022362, e-mail: faltus@vurv.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Faltus, Miloš
  • Horáčková, V.
  • Zámečník, Jiří
  • Dědič, P.
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software