Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Metoda identifikace odrud brambor založená na morfologických znacích rostlin a hlíz není príliš objektivní pro jejich závislost na podmínkách prostredí. Proto jsou jako vhodnejší k identifikaci odrud využívány stabilní znaky hlíz, napr. rozpustné proteiny ci enzymy, které se chovají jako genetické markery. Vhodná a úcinná metoda pro separaci techto proteinu je x elektroforéza v polyakrylamidovém nebo škrobovém gelu v alkalickém i kyselém prostredí. Elektroforetické spektrum proteinu se nemení v hlízách skladovaných po nekolik mesícu v chladu ani v bramborách pestovaných na ruzných lokalitách a v ruzných rocnících. x Predkládaná metodika identifikace odrud brambor vychází z postupu používaných k tomuto úcelu v SRN a prijatých jako oficiální metody UPOV (Metodika elektroforézy proteinu a enzymu hlíz brambor podle Bundessortenamt -1996; Polyakrylamidová gelová elektroforéza pro analýzu esteráz, peroxidáz a patatinu v bramborách podle Bundessortenamt - 2002). Soucástí metodiky je podrobné schéma pos
- Metoda identifikace odrud brambor založená na morfologických znacích rostlin a hlíz není príliš objektivní pro jejich závislost na podmínkách prostredí. Proto jsou jako vhodnejší k identifikaci odrud využívány stabilní znaky hlíz, napr. rozpustné proteiny ci enzymy, které se chovají jako genetické markery. Vhodná a úcinná metoda pro separaci techto proteinu je x elektroforéza v polyakrylamidovém nebo škrobovém gelu v alkalickém i kyselém prostredí. Elektroforetické spektrum proteinu se nemení v hlízách skladovaných po nekolik mesícu v chladu ani v bramborách pestovaných na ruzných lokalitách a v ruzných rocnících. x Predkládaná metodika identifikace odrud brambor vychází z postupu používaných k tomuto úcelu v SRN a prijatých jako oficiální metody UPOV (Metodika elektroforézy proteinu a enzymu hlíz brambor podle Bundessortenamt -1996; Polyakrylamidová gelová elektroforéza pro analýzu esteráz, peroxidáz a patatinu v bramborách podle Bundessortenamt - 2002). Soucástí metodiky je podrobné schéma pos (cs)
- Potato cultirvare identifikation method based on morphological feature of plant and bulbs in not very objective for their depencence on environmental conditions. Therefore stability feature of bulb are used as more suitable to cultivare identification. (en)
|
Title
| - Metodika využití elektroforézy hlízových proteinu pro identifikaci odrud brambor (Solanum tuberosum)
- Method of usage of elektroforasion of tuber proteins for identification potatoes types (en)
- Metodika využití elektroforézy hlízových proteinu pro identifikaci odrud brambor (Solanum tuberosum) (cs)
|
skos:prefLabel
| - Metodika využití elektroforézy hlízových proteinu pro identifikaci odrud brambor (Solanum tuberosum)
- Method of usage of elektroforasion of tuber proteins for identification potatoes types (en)
- Metodika využití elektroforézy hlízových proteinu pro identifikaci odrud brambor (Solanum tuberosum) (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027006:_____/05:01:_3715!RIV06-MZE-00027006
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027006:_____/05:01:_3715
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wheat, barley, potatoes, gliadines, HMW glutenines, identification of types (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...i/riv/kodPristupu
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bradová, Jana
- Sýkorová, Světlana
- Fér, Josef
|