About: Metodika využití elektroforézy hlízových proteinu pro identifikaci odrud brambor (Solanum tuberosum)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Metoda identifikace odrud brambor založená na morfologických znacích rostlin a hlíz není príliš objektivní pro jejich závislost na podmínkách prostredí. Proto jsou jako vhodnejší k identifikaci odrud využívány stabilní znaky hlíz, napr. rozpustné proteiny ci enzymy, které se chovají jako genetické markery. Vhodná a úcinná metoda pro separaci techto proteinu je x elektroforéza v polyakrylamidovém nebo škrobovém gelu v alkalickém i kyselém prostredí. Elektroforetické spektrum proteinu se nemení v hlízách skladovaných po nekolik mesícu v chladu ani v bramborách pestovaných na ruzných lokalitách a v ruzných rocnících. x Predkládaná metodika identifikace odrud brambor vychází z postupu používaných k tomuto úcelu v SRN a prijatých jako oficiální metody UPOV (Metodika elektroforézy proteinu a enzymu hlíz brambor podle Bundessortenamt -1996; Polyakrylamidová gelová elektroforéza pro analýzu esteráz, peroxidáz a patatinu v bramborách podle Bundessortenamt - 2002). Soucástí metodiky je podrobné schéma pos
  • Metoda identifikace odrud brambor založená na morfologických znacích rostlin a hlíz není príliš objektivní pro jejich závislost na podmínkách prostredí. Proto jsou jako vhodnejší k identifikaci odrud využívány stabilní znaky hlíz, napr. rozpustné proteiny ci enzymy, které se chovají jako genetické markery. Vhodná a úcinná metoda pro separaci techto proteinu je x elektroforéza v polyakrylamidovém nebo škrobovém gelu v alkalickém i kyselém prostredí. Elektroforetické spektrum proteinu se nemení v hlízách skladovaných po nekolik mesícu v chladu ani v bramborách pestovaných na ruzných lokalitách a v ruzných rocnících. x Predkládaná metodika identifikace odrud brambor vychází z postupu používaných k tomuto úcelu v SRN a prijatých jako oficiální metody UPOV (Metodika elektroforézy proteinu a enzymu hlíz brambor podle Bundessortenamt -1996; Polyakrylamidová gelová elektroforéza pro analýzu esteráz, peroxidáz a patatinu v bramborách podle Bundessortenamt - 2002). Soucástí metodiky je podrobné schéma pos (cs)
  • Potato cultirvare identifikation method based on morphological feature of plant and bulbs in not very objective for their depencence on environmental conditions. Therefore stability feature of bulb are used as more suitable to cultivare identification. (en)
Title
  • Metodika využití elektroforézy hlízových proteinu pro identifikaci odrud brambor (Solanum tuberosum)
  • Method of usage of elektroforasion of tuber proteins for identification potatoes types (en)
  • Metodika využití elektroforézy hlízových proteinu pro identifikaci odrud brambor (Solanum tuberosum) (cs)
skos:prefLabel
  • Metodika využití elektroforézy hlízových proteinu pro identifikaci odrud brambor (Solanum tuberosum)
  • Method of usage of elektroforasion of tuber proteins for identification potatoes types (en)
  • Metodika využití elektroforézy hlízových proteinu pro identifikaci odrud brambor (Solanum tuberosum) (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/05:01:_3715!RIV06-MZE-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3050)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 529893
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/05:01:_3715
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat, barley, potatoes, gliadines, HMW glutenines, identification of types (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...i/riv/kodPristupu
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2E46714F8647]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bradová, Jana
  • Sýkorová, Světlana
  • Fér, Josef
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software