About: Optimization of enzymatic hydrolysis conditions of chicken feathers     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Drůbeží peří, vyznaný zdroj keratinu, je vedlejším produktem drůbežářského průmyslu a není v současné době adekvátně využito. Příspěvek popisuje zpracování kuřecího peří alkalicko-enzymovou hydrolýzou na keratinový hydrolyzát. Cílem je studium vlivu podmínek při hydrolýze (množství enzymu, teplota a doba hydrolýzy) na účinnost rozkladu a na vlastnosti hydrolyzátů (obsah dusíku, popelovin, síry a –NH2 skupin). Experimenty jsou plánovány faktorovými schématy a statisticky vyhodnoceny. Za optimálních podmínek lze připravit keratinový hydrolyzát s obsahem 13,2 % dusíku, 13,1 % popelovin, 1,8 % síry a 0,61 mmol/g primárních –NH2 skupin. Výhodou presentované technologie jsou především mírné reakční podmínky. Keratinové hydrolyzáty lze využít např. v zemědělství (růstové stimulátory), k výrobě biodegradabilních filmů a povlaků nebo jako obalový materiál (mikro)kapsulí.
  • Drůbeží peří, vyznaný zdroj keratinu, je vedlejším produktem drůbežářského průmyslu a není v současné době adekvátně využito. Příspěvek popisuje zpracování kuřecího peří alkalicko-enzymovou hydrolýzou na keratinový hydrolyzát. Cílem je studium vlivu podmínek při hydrolýze (množství enzymu, teplota a doba hydrolýzy) na účinnost rozkladu a na vlastnosti hydrolyzátů (obsah dusíku, popelovin, síry a –NH2 skupin). Experimenty jsou plánovány faktorovými schématy a statisticky vyhodnoceny. Za optimálních podmínek lze připravit keratinový hydrolyzát s obsahem 13,2 % dusíku, 13,1 % popelovin, 1,8 % síry a 0,61 mmol/g primárních –NH2 skupin. Výhodou presentované technologie jsou především mírné reakční podmínky. Keratinové hydrolyzáty lze využít např. v zemědělství (růstové stimulátory), k výrobě biodegradabilních filmů a povlaků nebo jako obalový materiál (mikro)kapsulí. (cs)
  • Poultry feathers, a by-product in poultry industry, and a significant keratin source, are not adequately utilised. The paper describes processing of chicken feathers by alkaline-enzymatic hydrolysis to obtain keratin hydrolysate. The effects of hydrolysis conditions on the extent of hydrolysis and on chemical properties of the hydrolysates were investigated. The experiments were statistically evaluated. Under mild conditions the keratin hydrolysate containing 13.2 % N, 13.1 % inorganic solids, 1.8 % S and 0.6 mmol g-1 of NH2 groups was obtained. Keratin hydrolysates can be utilised in fodders, in production of biodegradable films and coatings or as a material for microcapsules. (en)
Title
  • Optimization of enzymatic hydrolysis conditions of chicken feathers (en)
  • Optimalizace podmínek enzymové hydrolýzy kuřecího peří
  • Optimalizace podmínek enzymové hydrolýzy kuřecího peří (cs)
skos:prefLabel
  • Optimization of enzymatic hydrolysis conditions of chicken feathers (en)
  • Optimalizace podmínek enzymové hydrolýzy kuřecího peří
  • Optimalizace podmínek enzymové hydrolýzy kuřecího peří (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/13:43869714!RIV14-MSM-28110___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ED2.1.00/03.0111)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 9
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 94346
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/13:43869714
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • enzyme hydrolysis, hydrolysate, keratin, chicken feathers, by-products (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7A309ABEA4C5]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chemické listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 107
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mokrejš, Pavel
  • Svoboda, Petr
  • Čermák, Roman
  • Krejčí, Ondřej
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 000326324300007
issn
  • 0009-2770
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 75 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software