Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The paper deals with the influence of technological processing of potato tubers on starch content and phosphorus, crude protein, total polyphenols and antioxidant activity. Potato tubers of six varieties treated with potassium bisulphite, vacuum-packaged or stored under water. The lowest value of starch and phosphorus were found in potatoes stored in water. The content of crude protein were found in the range 4.8 to 10.5% in 100% dry matter. The lowest losses were observed in tubers which were chemici treatmented. The technological method and variety had a statistical influence on the content of total polyphenols and antioxidant activity. (en)
- Práce se zabývá vlivem technologického zpracování bramborových hlíz na obsah škrobu a fosforu, N-látek, celkových polyfenolů (spektrofotomerická metoda) a antioxidační aktivitu (spektrofotomerická metoda s použitím DPPH). Hlízy šesti odrůd brambor byly ošetřeny disiřičitanem draselným, vakuově baleny, anebo uchovávány pod vodou. Nejnižší hodnoty v obsahu škrobu a fosforu byly nalezeny u brambor uchovávaných ve vodě. Obsah N-látek byl nalezen v rozmezí 4,8?10,5 % ve 100% sušině. Nejnižší ztráty byly pozorovány u hlíz ošetřených disiřičitanem. Technologický způsob zpracování brambor i odrůda měly statistický vliv na obsah celkových polyfenolů i antioxidační aktivitu.
- Práce se zabývá vlivem technologického zpracování bramborových hlíz na obsah škrobu a fosforu, N-látek, celkových polyfenolů (spektrofotomerická metoda) a antioxidační aktivitu (spektrofotomerická metoda s použitím DPPH). Hlízy šesti odrůd brambor byly ošetřeny disiřičitanem draselným, vakuově baleny, anebo uchovávány pod vodou. Nejnižší hodnoty v obsahu škrobu a fosforu byly nalezeny u brambor uchovávaných ve vodě. Obsah N-látek byl nalezen v rozmezí 4,8?10,5 % ve 100% sušině. Nejnižší ztráty byly pozorovány u hlíz ošetřených disiřičitanem. Technologický způsob zpracování brambor i odrůda měly statistický vliv na obsah celkových polyfenolů i antioxidační aktivitu. (cs)
|
Title
| - Stravitelnost dusíkatých látek in vitro a její změny během skladování a kulinářské přípravy brambor
- The evaluation of effects of vacuum-packing and potassium bisulphite treatment in nutritive value of potato tubers (en)
- Stravitelnost dusíkatých látek in vitro a její změny během skladování a kulinářské přípravy brambor (cs)
|
skos:prefLabel
| - Stravitelnost dusíkatých látek in vitro a její změny během skladování a kulinářské přípravy brambor
- The evaluation of effects of vacuum-packing and potassium bisulphite treatment in nutritive value of potato tubers (en)
- Stravitelnost dusíkatých látek in vitro a její změny během skladování a kulinářské přípravy brambor (cs)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/10:63510059!RIV11-MSM-28110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/10:63510059
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Solanum tuberosum L.; in vitro digestibility; crude protein; storage; cooking (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Nové trendy v gastronomii, workshop 2010
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Rop, Otakar
- Černá, Monika
- Pivodová, Jana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |