Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Příspěvek se zabývá využitím roztoku škrobo-proteinového hydrolysátu amarantové mouky ke tvorbě ochranných povlaků na ztužené tuky. Nejprve jsme testovali možnosti tvorby povlaku a jeho adhesi na ztužený pokrmový tuk. Výsledky sensorické analýsy jsou tabelárně zpracovány a doplněny fotografiemi. Dále jsme posuzovali funkční vlastnosti povlaku ? bariérové vlastnosti vůči kyslíku. Kvantitativní analýsa spočívala v měření peroxidového čísla (PČ) vzorků másla s povlaky v závislosti na době skladování a srovnání hodnoty PČ s referenčními vzorky (bez povlaku) a se vzorky skladovanými v původním obalu. (cs)
- Presented work tested how amaranth flour starch-based hydrolysate coating solution adhered to the butter samples. The results expressed by sensory analysis are shown in the table and on the figure. Secondly, we analysed the functionality of the coating as a barrier to oxygen. The analysis consisted in measuring of peroxide values in dependence on storage time on tested samples (with coatings), on reference samples (without coating) and on samples stored in the original wrapping of the butter.
- Presented work tested how amaranth flour starch-based hydrolysate coating solution adhered to the butter samples. The results expressed by sensory analysis are shown in the table and on the figure. Secondly, we analysed the functionality of the coating as a barrier to oxygen. The analysis consisted in measuring of peroxide values in dependence on storage time on tested samples (with coatings), on reference samples (without coating) and on samples stored in the original wrapping of the butter. (en)
|
Title
| - Natural polymers based coating applied on hardened fats as an oxidative barrier
- Povlaky z přírodních polymerů jako oxidační bariéra na ztužené tuky (cs)
- Natural polymers based coating applied on hardened fats as an oxidative barrier (en)
|
skos:prefLabel
| - Natural polymers based coating applied on hardened fats as an oxidative barrier
- Povlaky z přírodních polymerů jako oxidační bariéra na ztužené tuky (cs)
- Natural polymers based coating applied on hardened fats as an oxidative barrier (en)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/08:63507263!RIV09-MSM-28110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/08:63507263
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - hardened fat; barrier properties; coating; sensory characteristics (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Janáčová, Dagmar
- Kolomazník, Karel
- Mokrejš, Pavel
- Vašek, Vladimír
- Langmaier, Ferdinand
- Mládek, Milan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Český svaz vědeckotechnologických společností
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |