About: Remove dioxins from flue gases of sinter belts metallurgical operations     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Technology has verified waste gas from sinter belts metallurgical operations from persistent polychlorinated organic compounds, i.e. polychlorinated dibenzodioxins and dibenzofurans (PCDD/F) using the adsorbent Chezacarb. Total of about 900 kg of adsorbent was dosed into the process line during 40 days of tests, which took place at two different locations. Adsorbent in the form of granules of about 1 mm was grinded into particles up to 50 micron, and in this form it was transported to the reactor included in the stream of waste gases. The second component was dried calcium hydroxide that was fed into the stream of waste gas after dosing adsorbent Chezacarb. Part of the separated dust from the filter is also recycled to the reactor. Large interfacial contact interface for flue gas and adsorbent is achieved due to turbulent flow. Adsorbent could be better used its recirculation in the technology. The first location had a reduction in the concentration of dioxins from 4.56 to 0.015 ng/m3 and the second from 1.38 to 0.042 ng/m3. The system allows the cleaning of waste gases also reduce dust emissions, acid waste gas components (SO2) in one reactor complete with filter systems without the construction of special equipment for removing persistent substances. Consumption of adsorbent Chezacarb is expected approximately 0.1 kg/1000 m3 of waste gas as shown in the test results. (en)
  • Technologie ověřila čištění odpadních plynů z aglomeračních pasů hutních provozů od polychlorovaných organických perzistentních látek, tj. polychlorovaných dibenzodioxinů a dibenzofuranů (PCDD/F) pomocí sorbentu Chezacarb. Při zkouškách, které proběhly ve dvou různých lokalitách, bylo během cca 40 dní do technologické linky nadávkováno celkem cca 900 kg sorbentu Chezacarb. Sorbent ve formě granulek o velikosti cca 1 mm byl rozemlet na částice max. 50 µm a v této formě byl transportován do reaktoru zařazeného do proudu čištěných odpadních plynů. Druhou složkou byl sušený hydroxid vápenatý, který je dávkován do proudu čištěných odpadních plynů až po nadávkování sorbentu Chezacarb. Do reaktoru je zároveň recirkulována část odprašků z filtrů. V důsledku turbulentního proudění je dosaženo velkého mezifázového rozhraní pro kontakt spalin se sorbentem. Lepší využití sorbentu je v technologii docíleno i jeho recirkulací. V první lokalitě bylo dosaženo poklesu koncentrace dioxinů z 4,56 na 0,015 ng/m3 a ve druhé z 1,38 na 0,042 ng/m3. Uvedený systém čištění odpadních plynů umožňuje také snížit emise prachu, kyselých složek odpadního plynu (SO2) v jednom reaktoru doplněném o filtrační zařízení bez výstavby speciálního zařízení pro odstranění perzistentních látek. Na základě výsledku měření lze očekávat spotřebu sorbentu Chezacarb cca 0,1 kg/1000 m3 odpadního plynu.
  • Technologie ověřila čištění odpadních plynů z aglomeračních pasů hutních provozů od polychlorovaných organických perzistentních látek, tj. polychlorovaných dibenzodioxinů a dibenzofuranů (PCDD/F) pomocí sorbentu Chezacarb. Při zkouškách, které proběhly ve dvou různých lokalitách, bylo během cca 40 dní do technologické linky nadávkováno celkem cca 900 kg sorbentu Chezacarb. Sorbent ve formě granulek o velikosti cca 1 mm byl rozemlet na částice max. 50 µm a v této formě byl transportován do reaktoru zařazeného do proudu čištěných odpadních plynů. Druhou složkou byl sušený hydroxid vápenatý, který je dávkován do proudu čištěných odpadních plynů až po nadávkování sorbentu Chezacarb. Do reaktoru je zároveň recirkulována část odprašků z filtrů. V důsledku turbulentního proudění je dosaženo velkého mezifázového rozhraní pro kontakt spalin se sorbentem. Lepší využití sorbentu je v technologii docíleno i jeho recirkulací. V první lokalitě bylo dosaženo poklesu koncentrace dioxinů z 4,56 na 0,015 ng/m3 a ve druhé z 1,38 na 0,042 ng/m3. Uvedený systém čištění odpadních plynů umožňuje také snížit emise prachu, kyselých složek odpadního plynu (SO2) v jednom reaktoru doplněném o filtrační zařízení bez výstavby speciálního zařízení pro odstranění perzistentních látek. Na základě výsledku měření lze očekávat spotřebu sorbentu Chezacarb cca 0,1 kg/1000 m3 odpadního plynu. (cs)
Title
  • Remove dioxins from flue gases of sinter belts metallurgical operations (en)
  • Odstraňování dioxinů ze spalin z aglomeračních pasů hutních provozů
  • Odstraňování dioxinů ze spalin z aglomeračních pasů hutních provozů (cs)
skos:prefLabel
  • Remove dioxins from flue gases of sinter belts metallurgical operations (en)
  • Odstraňování dioxinů ze spalin z aglomeračních pasů hutních provozů
  • Odstraňování dioxinů ze spalin z aglomeračních pasů hutních provozů (cs)
skos:notation
  • RIV/62243136:_____/12:#0000299!RIV13-MPO-62243136
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FR-TI2/203)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Přínos ověřené technologie spočívá ve snížení poplatků za znečištění životního prostředí, a ve zlepšení postoje hutního provozu k životnímu prostředí v očích veřejnosti (Ostravsko). Snížení emisí perzistentních látek z hutních provozů má i těžko vyčíslitelný ekonomický přínos ve zlepšení životního prostředí a zdraví obyvatel.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 155996
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62243136:_____/12:#0000299
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Remove of dioxines
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dioxin, remove of dioxin, combustion gases (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [644D4478C03E]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Pro dodavatele této technologie je to rozšíření nabídkového portfolia investičních celků o čištění odpadních plynů od perzistentních látek z hutních provozů. Jedná se o konkurenceschopnou technologii, která řeší levným způsobem problematiku čištění odpadních plynů od perzistentních látek. Ověřená technologie nepotřebuje speciální aparát pro odstranění perzistentních látek, neboť čištění probíhá ve stejném reaktoru jako odstranění kyselých složek plynu (SO2). Výhodou technologie je i recirkulace sorbentu, při které se sorbent lépe zhodnotí, což znamená jeho nižší spotřebu a nižší množství odpadního produktu.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Lederer, Jaromír
  • Nečesaný, František
  • Poslední, Walter
  • Jirsa, P.
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software