About: Dry hot smoked sausage %22Vysočina%22     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Hot smoked dry sausage Vysočina belongs to group of durable heat treated meat products. Czech legislation requires for this product minimum content of pure muscle proteins and maximum content of fat. This work deals with analysis of 20 samples of hot smoked dry sausage Vysočina from four producers, five batches from each. There was found no exceed of limit for maximum content of fat. In one case there was found non-compliance with legislation in minimum content of pure muscle proteins. Maximum limit of water activity was exceeded in six samples. Content of salt was found between 2.3 and 3.2 %. There were found statistically significant correlations in content of salt and sensory parameters. (en)
  • Salám Vysočina patří do skupiny trvanlivých tepelně opracovaných masných výrobků. Národní legislativa uvádí pro tento produkt kvalitativní požadavky, mimo jiné minimální obsah čistých svalových bílkovin (ČSB) a maximální obsah tuku. Práce pojednává o analýze 20 vzorků salámu Vysočina od 4 různých zpracovatelů, od každého výrobce bylo vyšetřeno 5 odlišných šarží. V žádném případě nebyla překročena maximální hranice obsahu tuku, v 1 vzorku nebyl dodržen minimální limit ČSB. Maximální hodnotu vodní aktivity pro trvanlivé výrobky nesplnilo 6 vzorků. Obsah NaCl se pohyboval od 2,3 do 3,2 %. Byly zjištěny statisticky významné korelace v obsahu soli a vybraných senzorických parametrů.
  • Salám Vysočina patří do skupiny trvanlivých tepelně opracovaných masných výrobků. Národní legislativa uvádí pro tento produkt kvalitativní požadavky, mimo jiné minimální obsah čistých svalových bílkovin (ČSB) a maximální obsah tuku. Práce pojednává o analýze 20 vzorků salámu Vysočina od 4 různých zpracovatelů, od každého výrobce bylo vyšetřeno 5 odlišných šarží. V žádném případě nebyla překročena maximální hranice obsahu tuku, v 1 vzorku nebyl dodržen minimální limit ČSB. Maximální hodnotu vodní aktivity pro trvanlivé výrobky nesplnilo 6 vzorků. Obsah NaCl se pohyboval od 2,3 do 3,2 %. Byly zjištěny statisticky významné korelace v obsahu soli a vybraných senzorických parametrů. (cs)
Title
  • Dry hot smoked sausage %22Vysočina%22 (en)
  • Salám Vysočina
  • Salám Vysočina (cs)
skos:prefLabel
  • Dry hot smoked sausage %22Vysočina%22 (en)
  • Salám Vysočina
  • Salám Vysočina (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872373!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 103905
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872373
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sensory analysis; instrumental analysis; sodium chloride; fat; pure muscle proteins; water activity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EDD58756E25C]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Saláková, Alena
  • Pavlík, Zdeněk
  • Kameník, Josef
  • Steinhauserová, Iva
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software