About: Texturní vlastnosti kečupů dostupných na českém a slovenském trhu     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V oblasti technologie, kontroly kvality a přijatelnosti pro konzumenta patří textura k významným vlastnostem rajčatových kečupů. Cílem této studie bylo popsat konzistenci a viskozitu kečupů dostupných na českém a slovenském trhu. Instrumentální analýza byla provedena pomocí texturometru (TA.XTplus, Stable Micro Systems). Hodnoty instrumentálně stanovených parametrů se pohybovaly v rozmezí od 864.26 do 2 330.03 g.s v případě konzistence a od -1 517.97 do -352.54 g.s v případě viskozity. Mezi vzorky z českého a slovenského trhu nebyl nalezen statisticky významný rozdíl, co se týče konzistence nebo viskozity.
  • V oblasti technologie, kontroly kvality a přijatelnosti pro konzumenta patří textura k významným vlastnostem rajčatových kečupů. Cílem této studie bylo popsat konzistenci a viskozitu kečupů dostupných na českém a slovenském trhu. Instrumentální analýza byla provedena pomocí texturometru (TA.XTplus, Stable Micro Systems). Hodnoty instrumentálně stanovených parametrů se pohybovaly v rozmezí od 864.26 do 2 330.03 g.s v případě konzistence a od -1 517.97 do -352.54 g.s v případě viskozity. Mezi vzorky z českého a slovenského trhu nebyl nalezen statisticky významný rozdíl, co se týče konzistence nebo viskozity. (cs)
  • In terms of technology, quality control, and consumer acceptability texture belongs to significant characteristics of tomato ketchups. The aim of this study was to describe consistency and viscosity of ketchups available on the Czech and Slovak markets. The instrumental analysis was performed using texturemeter (TA.XTplus, Stable Micro Systems). Values of instrumentally measured parameters ranged from 864.26 to 2 330.03 g.s for consistency and from -1 517.97 to -352.54 g.s for viscosity. No statistically significant difference in consistency or viscosity was found between samples from Czech and Slovak market. (en)
Title
  • Texturní vlastnosti kečupů dostupných na českém a slovenském trhu
  • Texturní vlastnosti kečupů dostupných na českém a slovenském trhu (cs)
  • Textural properties of ketchups available on the czech and slovak markets (en)
skos:prefLabel
  • Texturní vlastnosti kečupů dostupných na českém a slovenském trhu
  • Texturní vlastnosti kečupů dostupných na českém a slovenském trhu (cs)
  • Textural properties of ketchups available on the czech and slovak markets (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872016!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • March
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 110782
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872016
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • consistency; viscosity; texture; ketchup (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • SK - Slovenská republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E70389ED9621]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Potravinárstvo
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 7
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pokorná, Jana
  • Tauferová, Alexandra
  • Tremlová, Bohuslava
issn
  • 1337-0960
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software