Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V oblasti technologie, kontroly kvality a přijatelnosti pro konzumenta patří textura k významným vlastnostem rajčatových kečupů. Cílem této studie bylo popsat konzistenci a viskozitu kečupů dostupných na českém a slovenském trhu. Instrumentální analýza byla provedena pomocí texturometru (TA.XTplus, Stable Micro Systems). Hodnoty instrumentálně stanovených parametrů se pohybovaly v rozmezí od 864.26 do 2 330.03 g.s v případě konzistence a od -1 517.97 do -352.54 g.s v případě viskozity. Mezi vzorky z českého a slovenského trhu nebyl nalezen statisticky významný rozdíl, co se týče konzistence nebo viskozity.
- V oblasti technologie, kontroly kvality a přijatelnosti pro konzumenta patří textura k významným vlastnostem rajčatových kečupů. Cílem této studie bylo popsat konzistenci a viskozitu kečupů dostupných na českém a slovenském trhu. Instrumentální analýza byla provedena pomocí texturometru (TA.XTplus, Stable Micro Systems). Hodnoty instrumentálně stanovených parametrů se pohybovaly v rozmezí od 864.26 do 2 330.03 g.s v případě konzistence a od -1 517.97 do -352.54 g.s v případě viskozity. Mezi vzorky z českého a slovenského trhu nebyl nalezen statisticky významný rozdíl, co se týče konzistence nebo viskozity. (cs)
- In terms of technology, quality control, and consumer acceptability texture belongs to significant characteristics of tomato ketchups. The aim of this study was to describe consistency and viscosity of ketchups available on the Czech and Slovak markets. The instrumental analysis was performed using texturemeter (TA.XTplus, Stable Micro Systems). Values of instrumentally measured parameters ranged from 864.26 to 2 330.03 g.s for consistency and from -1 517.97 to -352.54 g.s for viscosity. No statistically significant difference in consistency or viscosity was found between samples from Czech and Slovak market. (en)
|
Title
| - Texturní vlastnosti kečupů dostupných na českém a slovenském trhu
- Texturní vlastnosti kečupů dostupných na českém a slovenském trhu (cs)
- Textural properties of ketchups available on the czech and slovak markets (en)
|
skos:prefLabel
| - Texturní vlastnosti kečupů dostupných na českém a slovenském trhu
- Texturní vlastnosti kečupů dostupných na českém a slovenském trhu (cs)
- Textural properties of ketchups available on the czech and slovak markets (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/13:43872016!RIV14-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/13:43872016
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - consistency; viscosity; texture; ketchup (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pokorná, Jana
- Tauferová, Alexandra
- Tremlová, Bohuslava
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |