About: Effect of MAP on selected parameters of bread     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Packaging is an important element of the barrier in food packaging. Its purpose is to keep the food in an isolated environment while maintaining the environment. But even in this closed system reactions take place that affect the food. That change is significant in foods with short shelf-life, which are suitable nutrient environment for microorganisms. The aim of the study was to examine the effect of modified atmosphere to reduce the development of micro-organisms in the sample wheat- rye bread and brown bread, was also intended to change the water activity and dry matter in the crust and crumbs associated with balancing moisture in the material around a closed environment. This bread was packed into the atmosphere, the atmosphere with carbon dioxide and nitrogen atmosphere and stored between 10 and 20° C. Samples were observed two times a week for 25 days, and material which is reflected mycoses, were calculated water activity and solids. For mould samples frequently observed characteristics occurring mold on bread. (en)
  • Balení je důležitým bariérovým prvkem při balení potravin. Jejím cílem je, aby potravina byla v izolovaném prostředí při zachování optimálního prostředí pro potravinu. Ale i v tomto uzavřeném systému probíhají reakce, které mají vliv na potraviny. Tyto změny jsou významné u potravin s krátkou trvanlivostí, které jsou vhodným živiným prostředím pro mikroorganismy.Cílem studie bylo zkoumat vliv modifikované atmosféry na omezení rozvoje mikroorganismů ve vzorku pšenično-žitného chlébu a tmavého chlébu, za tímto účelem byla také sledována změna vodní aktivity a obsahu sušiny v kůrce a střídce spojené s vyrovnávací vlhkosti v materiálu v uzavřeném prostředí. Chléb byl zabalen do běžné atmosféry, atmosféry s oxidem uhličitým a atmosféry s dusíkem a uložen v prostředí o teplotě 10 a 20° C. Vzorky byly pozorovány dvakrát týdně po dobu 25 dnů, u vzorků bylo sledováno zaplísnění, vodní aktivita a sušina. Na vzorcích byly pozorovány charakteristické plísně vyskytující se u chleba.
  • Balení je důležitým bariérovým prvkem při balení potravin. Jejím cílem je, aby potravina byla v izolovaném prostředí při zachování optimálního prostředí pro potravinu. Ale i v tomto uzavřeném systému probíhají reakce, které mají vliv na potraviny. Tyto změny jsou významné u potravin s krátkou trvanlivostí, které jsou vhodným živiným prostředím pro mikroorganismy.Cílem studie bylo zkoumat vliv modifikované atmosféry na omezení rozvoje mikroorganismů ve vzorku pšenično-žitného chlébu a tmavého chlébu, za tímto účelem byla také sledována změna vodní aktivity a obsahu sušiny v kůrce a střídce spojené s vyrovnávací vlhkosti v materiálu v uzavřeném prostředí. Chléb byl zabalen do běžné atmosféry, atmosféry s oxidem uhličitým a atmosféry s dusíkem a uložen v prostředí o teplotě 10 a 20° C. Vzorky byly pozorovány dvakrát týdně po dobu 25 dnů, u vzorků bylo sledováno zaplísnění, vodní aktivita a sušina. Na vzorcích byly pozorovány charakteristické plísně vyskytující se u chleba. (cs)
Title
  • Effect of MAP on selected parameters of bread (en)
  • Vliv MAP na vybrané parametry chlebu
  • Vliv MAP na vybrané parametry chlebu (cs)
skos:prefLabel
  • Effect of MAP on selected parameters of bread (en)
  • Vliv MAP na vybrané parametry chlebu
  • Vliv MAP na vybrané parametry chlebu (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/12:43871324!RIV13-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 177918
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/12:43871324
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • modified atmosphere; storage; mould; water activity; Bread (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CBC295D5DCCC]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XIV. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vlášek, Václav
  • Langová, Jitka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-612-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software