Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Salt - sodium chloride - has been used in meat processing since ancient times. At present, its use is not subject only to the preservative effect or influence of the flavour, but in meat products, it is specifically used for activation of myofibrillar proteins which in turn increases water holding capacity of meat and emulsifying ability of proteins. Salt performs many additional functions in meat processing as well. Although salt is in the viewfinder of health care professionals for its high sodium content, in meat processing efforts to find a suitable replacement have so far failed. Different salting procedures are used for different groups of meat products. The easiest way is salting in the bowl chopper, used in the production of comminuted products, when salt ions penetrate quickly into the processed material. Salting of whole muscles products is more difficult. The traditional method, such as dry salting or immersion of meat in brine is now replaced by the injection in industrial processing. (en)
- Kuchyňská sůl - chlorid sodný - je již od pradávna důležitou přísadou při zpracování masa. V současnosti není její použití vázáno pouze na konzervační efekt nebo ovlivnění chuti, v masných výrobcích se podílí zejména na aktivaci myofibrilárních bílkovin. Zvyšuje se tak vaznost masa i emulgační schopnost proteinů. Sůl při zpracování masa plní řadu funkcí. Přestože je v hledáčku zdravotníků pro svůj vysoký obsah sodíku, při zpracování masa se zatím nepodařilo najít odpovídající náhradu. Pro různé skupiny masných výrobků se používají různé postupy solení. Nejrychlejší je tzv. solení do kutru, aplikované při výrobě mělněných produktů, kdy ionty soli pronikají rychle do zpracovávané suroviny. Obtížnější je solení celosvalových výrobků. Tradiční postup solení na sucho nebo ponoření masa do láku je dnes při průmyslovém zpracování nahrazen strojovým nastřikováním.
- Kuchyňská sůl - chlorid sodný - je již od pradávna důležitou přísadou při zpracování masa. V současnosti není její použití vázáno pouze na konzervační efekt nebo ovlivnění chuti, v masných výrobcích se podílí zejména na aktivaci myofibrilárních bílkovin. Zvyšuje se tak vaznost masa i emulgační schopnost proteinů. Sůl při zpracování masa plní řadu funkcí. Přestože je v hledáčku zdravotníků pro svůj vysoký obsah sodíku, při zpracování masa se zatím nepodařilo najít odpovídající náhradu. Pro různé skupiny masných výrobků se používají různé postupy solení. Nejrychlejší je tzv. solení do kutru, aplikované při výrobě mělněných produktů, kdy ionty soli pronikají rychle do zpracovávané suroviny. Obtížnější je solení celosvalových výrobků. Tradiční postup solení na sucho nebo ponoření masa do láku je dnes při průmyslovém zpracování nahrazen strojovým nastřikováním. (cs)
|
Title
| - %22S%22 - salting in meat processing technology (en)
- %22S%22 jako solení
- %22S%22 jako solení (cs)
|
skos:prefLabel
| - %22S%22 - salting in meat processing technology (en)
- %22S%22 jako solení
- %22S%22 jako solení (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/12:43871143!RIV13-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/12:43871143
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - whole-muscles products; comminuted products; protein activation; nitrite curing salt; sodium chloride (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Král, Ondřej
- Kameník, Josef
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |