Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The analysis results indicate that during the growth of pheasants, the chemical composition of their meat changes notably. From dietetic point of view, this meat is very valuable for its high content of meat proteins. Dynamics of proteosynthesis in muscles decreases with the age of pheasant chicks and during the last feeding period (Day 70 to 90), fat deposition in thighs increases. Higher fat deposition in thigh area is typical for poultry. In pheasants, higher fat deposition is also caused by the fact that they require twice as long period of fattening as broiler chickens until they reach slaughter age. (en)
- Z výsledků analýz vyplývá, že v chemickém složení masa bažantů dochází v průběhu jejich vývoje k výrazným změnám. Z dietetického hlediska lze vysoce pozitivně hodnotit vysoký obsah svalových proteinů. Dynamika proteosyntézy ve svalech s věkem bažantích kuřat postupně klesá a v posledním krmném období (mezi 70. a 90. dnem) dochází ke zvyšování ukládání tuků ve stehenních partiích. Vyšší ukládání tuku ve stehenních partiích je pro drůbež typické a u bažantů ho zvyšuje také fakt, že bažanti vyžadují do jatečné zralosti oproti kuřecím brojlerům dvojnásobnou dobu výkrmu.
- Z výsledků analýz vyplývá, že v chemickém složení masa bažantů dochází v průběhu jejich vývoje k výrazným změnám. Z dietetického hlediska lze vysoce pozitivně hodnotit vysoký obsah svalových proteinů. Dynamika proteosyntézy ve svalech s věkem bažantích kuřat postupně klesá a v posledním krmném období (mezi 70. a 90. dnem) dochází ke zvyšování ukládání tuků ve stehenních partiích. Vyšší ukládání tuku ve stehenních partiích je pro drůbež typické a u bažantů ho zvyšuje také fakt, že bažanti vyžadují do jatečné zralosti oproti kuřecím brojlerům dvojnásobnou dobu výkrmu. (cs)
|
Title
| - Intenzivní výkrm bažantů I.
- Intensive fattening of pheasants I. (en)
- Intenzivní výkrm bažantů I. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Intenzivní výkrm bažantů I.
- Intensive fattening of pheasants I. (en)
- Intenzivní výkrm bažantů I. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/10:00002985!RIV11-MZE-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/10:00002985
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fattening; pheasant chicks (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Steinhauser, Ladislav
- Straková, Eva
- Suchý, Pavel
- Zapletal, David
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |