Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In our work we have employed ourselves in microscopic and chemical analysis of various kinds of mechanically deboned meat (MDM). For the analysis we have chosen samples of mechanically deboned poultry meat, so called %22Baader%22 poultry meat and fish MDM. In the named samples we have determined fat, pure muscular protein, collagen and calcium content. Results have been compared with the data found in literature. We have found out that measured values of all examined analytes agree both with the available literature and with the legislation. (en)
- V naší práci jsme se zabývali mikroskopickou a chemickou analýzou různých druhů strojně oddělených mas (dále jen SOM). Pro analýzu jsme vybrali vzorky strojně odděleného drůbežího masa, tzv. bádrovaného drůbežího masa a rybího SOM. U uvedených vzorků jsme stanovovali množství tuku, čistých svalových bílkovin (ČSB), kolagenu a vápníku. Výsledky byly porovnány s údaji z literatury. Zjistili jsme, že naměřené hodnoty u všech stanovovaných analytů odpovídaly dostupné literatuře a také legislativě.
- V naší práci jsme se zabývali mikroskopickou a chemickou analýzou různých druhů strojně oddělených mas (dále jen SOM). Pro analýzu jsme vybrali vzorky strojně odděleného drůbežího masa, tzv. bádrovaného drůbežího masa a rybího SOM. U uvedených vzorků jsme stanovovali množství tuku, čistých svalových bílkovin (ČSB), kolagenu a vápníku. Výsledky byly porovnány s údaji z literatury. Zjistili jsme, že naměřené hodnoty u všech stanovovaných analytů odpovídaly dostupné literatuře a také legislativě. (cs)
|
Title
| - MIKROSKOPICKÁ A CHEMICKÁ CHARAKTERISTIKA DRŮBEŽÍHO A RYBÍHO STROJNĚ ODDĚLENÉHO MASA
- MIKROSKOPICKÁ A CHEMICKÁ CHARAKTERISTIKA DRŮBEŽÍHO A RYBÍHO STROJNĚ ODDĚLENÉHO MASA (cs)
- Microscopic and chemical characteristics of mechanically deboned poultry and fish meat (en)
|
skos:prefLabel
| - MIKROSKOPICKÁ A CHEMICKÁ CHARAKTERISTIKA DRŮBEŽÍHO A RYBÍHO STROJNĚ ODDĚLENÉHO MASA
- MIKROSKOPICKÁ A CHEMICKÁ CHARAKTERISTIKA DRŮBEŽÍHO A RYBÍHO STROJNĚ ODDĚLENÉHO MASA (cs)
- Microscopic and chemical characteristics of mechanically deboned poultry and fish meat (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/09:00002357!RIV10-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/09:00002357
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - meat analysis; fat; pure muscular protein; collagen; calcium (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXX.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Randulová, Zdeňka
- Tremlová, Bohuslava
- Ošťádalová, Martina
- Pažout, Vladimír
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita veterinárného lekárstva Košice
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |