Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Mouka a čistá pšeničná bílkovina (lepek) jsou tradiční přísadou používanou při výrobě masných výrobků, zlepšují totiž technologické i ekonomické parametry hotového výrobku. Lepek však byl také identifikován jako alergen, zodpovědný za výskyt klinických příznaků onemocnění nesnášenlivosti lepku. Výrobci mají povinnost uvést použití pšeničné bílkoviny na obalu výrobku. V dnešní době, kdy se neustále zvyšuje množství osob trpících potravinovou alergií, je potřeba %22bezpečných%22 potravin stále vyšší. S touto potřebou roste také nutnost citlivých a spolehlivých metod detekce alergenů.
- Mouka a čistá pšeničná bílkovina (lepek) jsou tradiční přísadou používanou při výrobě masných výrobků, zlepšují totiž technologické i ekonomické parametry hotového výrobku. Lepek však byl také identifikován jako alergen, zodpovědný za výskyt klinických příznaků onemocnění nesnášenlivosti lepku. Výrobci mají povinnost uvést použití pšeničné bílkoviny na obalu výrobku. V dnešní době, kdy se neustále zvyšuje množství osob trpících potravinovou alergií, je potřeba %22bezpečných%22 potravin stále vyšší. S touto potřebou roste také nutnost citlivých a spolehlivých metod detekce alergenů. (cs)
- Flour and wheat protein (gluten) are used by productin of meat products as a traditional ingredient, whitch improve the technological and economic parameters of the finished product. However, gluten was also identified as an allergen, whitch is responsible for the occurrence of clinical symptoms of gluten intolerance. Manufacturers are required to indicate that wheat proteins was used on the packaging. Nowadays, when the constantly increasing number of people suffering from food allergies, the need for %22safe%22 food is stil increase. Du to increasing need for sensitive and reliable methods for detection of allergens. (en)
|
Title
| - Kvalitativní stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
- Qualitative determination of wheat protein in meat products (en)
- Kvalitativní stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích (cs)
|
skos:prefLabel
| - Kvalitativní stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
- Qualitative determination of wheat protein in meat products (en)
- Kvalitativní stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/09:00002343!RIV10-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/09:00002343
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wheat protein; immunohistochemical method; meat products; detection of foodstuff (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pospiech, Matej
- Randulová, Zdeňka
- Reichová, Aneta
- Steinhauser, Ladislav
- Tremlová, Bohuslava
- Řezáčová Lukášková, Zuzana
- Gallas, Leo
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |