Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Pure wheat protein (gluten) or wheat flour is due to technological and economical reasons traditionally added to meat products. Wheat proteins can be used for food adulteration and cause coeliac disease in sensitive individuals. Therefore it is important to develop methods for gluten determination in foodstuffs. Imunochemical methods are commonly used, which combine advantages of less frequently used histochemical methods with high sensitivity of imunological methods. We have compared the results from model samples achieved by synoptic and aimed microscopic dying with the results achieved by imunohistochemical processing of samples. According to the results, imunohistochemical method seems to be suitable for wheat protein determination, whereas by wheat flour standard dying methods are more suitable. (en)
- Do masných výrobků je tradičně z technologických a ekonomických důvodů přidávána čistá pšeničná bílkovina (lepek) či pšeničná mouka. Pšeničné bílkoviny mohou být používání k falšování potravin a u přecitlivělých jedinců mohou navíc vyvolávat celiakii. Proto je nutný rozvoj metod stanovujících lepek ve výrobcích. Mezi používané metody patří imunohistochemické metody, které využívají výhod méně používaných histochemických metod a zároveň vysokou citlivost imunologických metod. Na modelových vzorcích jsem porovnávali výsledky získané přehledným a cíleným mikroskopickým barvením s výsledky získanými imunohostochemickým zpracováním vzorků. Dle výsledků se imunohistochemická metoda zdá vhodná pro stanovení pšeničné bílkoviny, zatímco u pšeničné mouky je naopak výhodnější použití standardních barvících metod.
- Do masných výrobků je tradičně z technologických a ekonomických důvodů přidávána čistá pšeničná bílkovina (lepek) či pšeničná mouka. Pšeničné bílkoviny mohou být používání k falšování potravin a u přecitlivělých jedinců mohou navíc vyvolávat celiakii. Proto je nutný rozvoj metod stanovujících lepek ve výrobcích. Mezi používané metody patří imunohistochemické metody, které využívají výhod méně používaných histochemických metod a zároveň vysokou citlivost imunologických metod. Na modelových vzorcích jsem porovnávali výsledky získané přehledným a cíleným mikroskopickým barvením s výsledky získanými imunohostochemickým zpracováním vzorků. Dle výsledků se imunohistochemická metoda zdá vhodná pro stanovení pšeničné bílkoviny, zatímco u pšeničné mouky je naopak výhodnější použití standardních barvících metod. (cs)
|
Title
| - Imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
- Imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích (cs)
- Immunohistochemical determination of wheat protein in meat products (en)
|
skos:prefLabel
| - Imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
- Imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích (cs)
- Immunohistochemical determination of wheat protein in meat products (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/08:00001974!RIV09-MZE-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/08:00001974
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - immunohistochemistry; wheat proteins; wheat flour (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXIX.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pospiech, Matej
- Randulová, Zdeňka
- Tremlová, Bohuslava
- Dostálová, H.
- Lukášková, Z.
- Renčová, E.
|
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita veterinárného lekárstva Košice
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |