Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Studie je zaměřena na stanovení prevalence výskytu a určení počtů patogenních bakterií u brojlerových kuřat v průběhu technologického opracování. Prozatím bylo vyšetřeno 72 těl jatečných brojlerů získaných ze 4 míst porážecí linky. Doposud nebyl zaznamenán výskyt Listeria spp., bakterie z rodu Salmonella spp. byl nalezeny jen u vzorků z druhého a čtvrtého odběru. Koncentrace Campylobacter spp. kolísala od 0,83 do 3,57 log cfu/cm2, koncentrace C. perfringens byla velmi nízká. Počty E. coli a celkové počty mezofilních bakterií se snižují v průběhu technologického opracování. Tyto částečné výsledky jsou součástí ročního projektu, jehož výsledky mohou posloužit pro stanovení mikrobiologických rizik na porážecí lince.
- Studie je zaměřena na stanovení prevalence výskytu a určení počtů patogenních bakterií u brojlerových kuřat v průběhu technologického opracování. Prozatím bylo vyšetřeno 72 těl jatečných brojlerů získaných ze 4 míst porážecí linky. Doposud nebyl zaznamenán výskyt Listeria spp., bakterie z rodu Salmonella spp. byl nalezeny jen u vzorků z druhého a čtvrtého odběru. Koncentrace Campylobacter spp. kolísala od 0,83 do 3,57 log cfu/cm2, koncentrace C. perfringens byla velmi nízká. Počty E. coli a celkové počty mezofilních bakterií se snižují v průběhu technologického opracování. Tyto částečné výsledky jsou součástí ročního projektu, jehož výsledky mohou posloužit pro stanovení mikrobiologických rizik na porážecí lince. (cs)
- This study was conducted to estimate the prevalence and concetration of pathogenic bacteria in broiler chicken during processing operations. A total of 72 broiler carcasses were collected from four different places of the production line. No carcasses were positive for Listeria spp., only in the first and fourth sampling were detected Salmonella spp. The concentration of Campylobacter spp. ranged from 0,83 to 3,57 log cfu/cm2, whilst the concentration of C. perfringens was very low. The levels of E. coli and mesophilic bacteria showed the decrease during poultry processing. These results can serve as a basic for risk management actions. (en)
|
Title
| - Vliv technologického opracování na výskyt vybraných patogenů jatečné drůbeže
- The Influence of Poultry Processing on the Incidence of Selected Bacterial Pathogens (en)
- Vliv technologického opracování na výskyt vybraných patogenů jatečné drůbeže (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vliv technologického opracování na výskyt vybraných patogenů jatečné drůbeže
- The Influence of Poultry Processing on the Incidence of Selected Bacterial Pathogens (en)
- Vliv technologického opracování na výskyt vybraných patogenů jatečné drůbeže (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/08:00001657!RIV09-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/08:00001657
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - poultry processing; Campylobacter spp.; Clostridium perfringens; Escherichia coli (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bořilová, Gabriela
- Svobodová, Irena
- Hudecová, Katarína
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |