About: Sledování vybraných parametrů kozího mléka     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V práci byl sledován obsah bílkovin (B), tuku (T), laktózy (L), tukuprosté sušiny (TPS) a obsah somatických buněk (SB) v syrovém kozím mléce z Kozí farmy Šošůvka v Jihomoravském kraji. Vzorky byly odebírány po odstavu kůzlat od dubna 2005 do listopadu téhož roku. Pro stanovení jednotlivých složek byly použity fyzikálně-chemické metody, které podávají informace o jejich průměrném obsahu v mléce. Těmito metodami byl stanoven obsah bílkovin 2,78 %, tuku 3,06 %, laktózy 4,52 %, tukuprosté sušiny 7,84 % a počet somatických buněk 1875 tis./ml. Na kozí mléko působí celá řada faktorů, které mají přímý vliv na jeho složení. Zejména vliv výživy, kde významný byl přechod z letní krmné dávky na zimní krmnou dávku a naopak.
  • V práci byl sledován obsah bílkovin (B), tuku (T), laktózy (L), tukuprosté sušiny (TPS) a obsah somatických buněk (SB) v syrovém kozím mléce z Kozí farmy Šošůvka v Jihomoravském kraji. Vzorky byly odebírány po odstavu kůzlat od dubna 2005 do listopadu téhož roku. Pro stanovení jednotlivých složek byly použity fyzikálně-chemické metody, které podávají informace o jejich průměrném obsahu v mléce. Těmito metodami byl stanoven obsah bílkovin 2,78 %, tuku 3,06 %, laktózy 4,52 %, tukuprosté sušiny 7,84 % a počet somatických buněk 1875 tis./ml. Na kozí mléko působí celá řada faktorů, které mají přímý vliv na jeho složení. Zejména vliv výživy, kde významný byl přechod z letní krmné dávky na zimní krmnou dávku a naopak. (cs)
  • The aim of this study is monitoring of selected parametres from goat milk. Milk samples were collected in the period from April to October 2003 in Goat farm Šošůvka. Chemical and physical milk properties were analysed, protein, fat, lactose, fat free dry matter content and somatic cells count. The average chemical composition of goat´s milk was follows: protein 2,78 %, fat 3,06 %, lactose 4,52 %, fat free dry matter 7,84 % and SCC 1875 tis./ml. Milk composition´s level is influenced by a different of factors, of which the most significant is level of nutritions. (en)
Title
  • Sledování vybraných parametrů kozího mléka
  • Monitoring of selected parametres from Goat milk (en)
  • Sledování vybraných parametrů kozího mléka (cs)
skos:prefLabel
  • Sledování vybraných parametrů kozího mléka
  • Monitoring of selected parametres from Goat milk (en)
  • Sledování vybraných parametrů kozího mléka (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/07:00000951!RIV08-MSM-16270___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 40-41
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 450349
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/07:00000951
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Goat milk; lactation; chemical and physical milk properties (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DAB3CCC26D46]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník referátů ze semináře Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků IV.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dračková, Michaela
  • Janštová, Bohumíra
  • Přidalová, Hana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-057-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software