Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V práci byl sledován obsah bílkovin (B), tuku (T), laktózy (L), tukuprosté sušiny (TPS) a obsah somatických buněk (SB) v syrovém kozím mléce z Kozí farmy Šošůvka v Jihomoravském kraji. Vzorky byly odebírány po odstavu kůzlat od dubna 2005 do listopadu téhož roku. Pro stanovení jednotlivých složek byly použity fyzikálně-chemické metody, které podávají informace o jejich průměrném obsahu v mléce. Těmito metodami byl stanoven obsah bílkovin 2,78 %, tuku 3,06 %, laktózy 4,52 %, tukuprosté sušiny 7,84 % a počet somatických buněk 1875 tis./ml. Na kozí mléko působí celá řada faktorů, které mají přímý vliv na jeho složení. Zejména vliv výživy, kde významný byl přechod z letní krmné dávky na zimní krmnou dávku a naopak.
- V práci byl sledován obsah bílkovin (B), tuku (T), laktózy (L), tukuprosté sušiny (TPS) a obsah somatických buněk (SB) v syrovém kozím mléce z Kozí farmy Šošůvka v Jihomoravském kraji. Vzorky byly odebírány po odstavu kůzlat od dubna 2005 do listopadu téhož roku. Pro stanovení jednotlivých složek byly použity fyzikálně-chemické metody, které podávají informace o jejich průměrném obsahu v mléce. Těmito metodami byl stanoven obsah bílkovin 2,78 %, tuku 3,06 %, laktózy 4,52 %, tukuprosté sušiny 7,84 % a počet somatických buněk 1875 tis./ml. Na kozí mléko působí celá řada faktorů, které mají přímý vliv na jeho složení. Zejména vliv výživy, kde významný byl přechod z letní krmné dávky na zimní krmnou dávku a naopak. (cs)
- The aim of this study is monitoring of selected parametres from goat milk. Milk samples were collected in the period from April to October 2003 in Goat farm Šošůvka. Chemical and physical milk properties were analysed, protein, fat, lactose, fat free dry matter content and somatic cells count. The average chemical composition of goat´s milk was follows: protein 2,78 %, fat 3,06 %, lactose 4,52 %, fat free dry matter 7,84 % and SCC 1875 tis./ml. Milk composition´s level is influenced by a different of factors, of which the most significant is level of nutritions. (en)
|
Title
| - Sledování vybraných parametrů kozího mléka
- Monitoring of selected parametres from Goat milk (en)
- Sledování vybraných parametrů kozího mléka (cs)
|
skos:prefLabel
| - Sledování vybraných parametrů kozího mléka
- Monitoring of selected parametres from Goat milk (en)
- Sledování vybraných parametrů kozího mléka (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/07:00000951!RIV08-MSM-16270___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/07:00000951
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Goat milk; lactation; chemical and physical milk properties (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - sborník referátů ze semináře Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků IV.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dračková, Michaela
- Janštová, Bohumíra
- Přidalová, Hana
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |