Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Neředěná kyselina mravenčí byla rovnoměrně přidávaná v množství 0,5 a 1,0 l/t silážní kukuřice. Konzervací silážované hmoty kyselinou mravenčí, zejména vyšší koncentrací, došlo v porovnání s kontrolní siláží ke snížení hodnoty titrační acidity (KVV), k redukci koncentrace kvasných kyselin, včetně kyseliny mléčné. Přídavek kyseliny mravenčí vedl také k výraznému snížení obsahu NH3-N k celkovému N, ve srovnání s neošetřenou kontrolní siláží. Lze konstatovat, že aplikací kyseliny mravenčí byla potvrzena hypotéza o inhibici nežádoucí mikroflóry v průběhu fermentačního procesu ve prospěch bakterií mléčného kvašení, aniž by se provedla speciální mikrobiologická analýza. Dávka kyseliny mravenčí 1 l/t snížila ztráty sušiny (6,2 %) ve srovnání s kontrolní siláží. Přednost ošetření silážované kukuřice kyselinou mravenčí spočívá v rychlejší acidifikaci kukuřice a v celkové redukci heterofermentativní fermentace.
- Maize was precision-chopped and ensiled in laboratory silos either without or with the manual addition of formic acid (0.5 ml/kg and 1 ml/kg). Maize ensiled without additives has a higher content of ammonia (441.60b + 24.69 mg/kg) and a lower content of lactic acid. Application of formic acid in the level of 0.5 ml/kg did not restrict fermentation process, but it increased lactic acid concentration (P<0.05), total acids production and ethanol concentration. Formic acid also reduced considerable (P<0.05) production of ammonia (308.2a + 12.68 mg/kg), and NH3-N/N total. Formic acid in the level of 1 ml/kg reduced the content of lactic acid (P<0.05), production of ammonia (289.8a + 12.68 mg/kg), and increased ethanol concentration in comparison with control silage. Formic acid additive did not affect negatively the pH resulting value in silages. The formic acid in the higher ration (1 ml/kg) had a more favourable influence on fermentation indices than lower concentrations. (en)
|
Title
| - Vliv přídavku rozdílné koncentrace kyseliny mravenčí na kvalitu kukuřičné siláže
- Vliv přídavku rozdílné koncentrace kyseliny mravenčí na kvalitu kukuřičné siláže (cs)
- Effect of the addition of different levels of formic acid on maize silage quality. (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv přídavku rozdílné koncentrace kyseliny mravenčí na kvalitu kukuřičné siláže
- Vliv přídavku rozdílné koncentrace kyseliny mravenčí na kvalitu kukuřičné siláže (cs)
- Effect of the addition of different levels of formic acid on maize silage quality. (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:_____/03:23200013!RIV/2004/MSM/430004/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:_____/03:23200013
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - maize silage; fermentation; ethanol; formic acid; in vivo OM digestibility; nutritive value (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |