Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Koncentrace anthokyaninových barviv v hroznech byla sledována ve třech ročnících u odrůd Neronet, Frankovka, Svatovavřinecké a novošlechtěních (interspecifických křížení) Gamay fréaux x Saperavi x SV 23 657 , SV 23 657 x Ryzlink rýnský, Rubín tajrovskij (Oděsskij ustojčivyj x SV 23 657), Merlot x SV 13 666. Stanovené koncentrace anthokyaninových barviv od 34 do 105 g.kg-1 sušiny slupek dokumentovaly vhodnost uplatnění plodů révy, především však interspecifických odrůd, jako průmyslového zdroje červeného barviva. Autor navrhl stanovení -barevné kapacity- pro hodnocení barvící schopnosti vyrobených anthokyaninových koncentrátů. Vedle kladně senzoricky hodnocených nealkoholických nápojů vyrobených z hroznů -barvířek- odrůdy Neronet a novošlechtění Gamay fréaux x Saperavi x SV 23 657 byly velmi pozitivně hodnoceny rovněž nápoje vyrobené z hroznů novošlechtění Merlot x SV 13 666 s přídavkem anthokyaninových koncentrátů.
- Total concentration of anthocyanin pigments in grapes was studied in three vintages of cultivars Neronet, Frankovka and St. Laurent as well as in new selection (interspecific hybrids) Gamay fréaux x Saperavi x Seyve Villard 23 657, Seyve Villard 23 657 x Rhine Riesling, Rubín tajrovskij (Oděsskij ustojčivyj x Seyve Villard 23 657) and Merlot x Seyve Villard 13 666. Concentrations of anthocyanin pigments ranged from 34 to 105 g.kg-1 dry matter of skins and documented the suitabilityof grapes (and especially of interspecific hybrids) for industrial production of red pigments. The author introduced the concept of -colour capacity- that can be used for the evaluation of colouring properties of produced anthocyanin concentrates. Besides positively evaluated non-alcoholic beverages made of grapes of the -teinturier- cultivars Neronet and new selection Gamay fréaux x Saperavi x Seyve Villard 23 657, a very positive sensory evaluation was obtained for beverages made of grapes of ne (en)
|
Title
| - Studies on changes in anthocyanin pigments in Vitis vinifera L. (en)
- Studium změn anthokyaninových barviv Vitis vinifera L.
- Studium změn anthokyaninových barviv Vitis vinifera L. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Studies on changes in anthocyanin pigments in Vitis vinifera L. (en)
- Studium změn anthokyaninových barviv Vitis vinifera L.
- Studium změn anthokyaninových barviv Vitis vinifera L. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:_____/01:55500011!RIV/2002/MSM/430002/N
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:_____/01:55500011
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wine grape; anthocyanin; wine; non-alcoholic beverage; colour (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Studium změn anthokyaninových barviv Vitis vinifera L.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |