About: Storage of sweet cherries in low oxygen and high carbon dioxide atmospheres     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Acetaldehyde and ethanol are already present in detectable levels at the time of harvest, under aerobic conditions and in healthy, undamaged fruit. Both metaboIites can be detected, at different concentrations, in all cultivars. Several hours after harvest, the levels of acetaldehyde in cultivars Summit, Těchlovan and Kordia were 6.41, 9.78 and 22.00 mg/l, respectively. Both ethanol and acetaldehyde accumulate to significant levels in anaerobically stored cherries, particularly in atmospheres with high levels of CO2, The highest levels of ethanol observed, after 31 days of exposure to anaerobic conditions, were in the cultivars Těchlovan (1,159 mg/l) and Summit (1,168 mg/l), both concentrations are are broadly similar. The metabolites decreased after a return to aerobic conditions, but remained higher than the levels first observed. Sweet cherries stored in anaerobic conditions are also sensitive to the development of ofľ-Ravours in the first 24 hours after opening the storage box. The very slow ripen
  • Acetaldehyde and ethanol are already present in detectable levels at the time of harvest, under aerobic conditions and in healthy, undamaged fruit. Both metaboIites can be detected, at different concentrations, in all cultivars. Several hours after harvest, the levels of acetaldehyde in cultivars Summit, Těchlovan and Kordia were 6.41, 9.78 and 22.00 mg/l, respectively. Both ethanol and acetaldehyde accumulate to significant levels in anaerobically stored cherries, particularly in atmospheres with high levels of CO2, The highest levels of ethanol observed, after 31 days of exposure to anaerobic conditions, were in the cultivars Těchlovan (1,159 mg/l) and Summit (1,168 mg/l), both concentrations are are broadly similar. The metabolites decreased after a return to aerobic conditions, but remained higher than the levels first observed. Sweet cherries stored in anaerobic conditions are also sensitive to the development of ofľ-Ravours in the first 24 hours after opening the storage box. The very slow ripen (en)
  • V anaerobních podmínkách je v době sklizně ve zdravých a nepoškozených plodech stanovitelný obsah acetaldehydu a etanolu. Oba metabolity je možné určit v různých koncentracích u všech odrůd. Několik hodin po sklizni byl obsah acetaldehydu u odrůd Summit, Těchlovan a Kordia 6,41, 9,78 a 22,00 mg/l. K významnému nahromadění acetaldehydu a etanolu dochází v anaerobních podmínkách, a to především při vysoké koncentraci CO2. Po otevření skladovacích nádob 31. dne byl nejvyšší detekovaný obsah etanolu u odrůdy Těchlovan (1,159 mg/l) a u odrůdy Summit (1, 168 mg/l), přičemž obě koncentrace jsou srovnatelné. Při uložení plodů v aerobních podmínkách obsah etanolu postupně klesal, přesto však jeho hodnoty zůstaly vyšší než hodnoty původní. Třešně skladované v anaerobních podmínkách jsou velmi citlivé na vznik cizí příchutě, která se projevila v prvních 24 hodinách po otevření skladovacích nádob. Zpomalené zrání zavedením anaerobních podmínek se projevilo nejen zpomaleným měknutím plodů, ale byly zastaveny i dal (cs)
Title
  • Storage of sweet cherries in low oxygen and high carbon dioxide atmospheres
  • Vliv nízkého O2 a vysokého CO2 obsahu v okolní atmosféře skladovaných třešní na vznik anaerobních metabolitů a dalších znaků zrání (cs)
  • Storage of sweet cherries in low oxygen and high carbon dioxide atmospheres (en)
skos:prefLabel
  • Storage of sweet cherries in low oxygen and high carbon dioxide atmospheres
  • Vliv nízkého O2 a vysokého CO2 obsahu v okolní atmosféře skladovaných třešní na vznik anaerobních metabolitů a dalších znaků zrání (cs)
  • Storage of sweet cherries in low oxygen and high carbon dioxide atmospheres (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/07:00094936!RIV08-MZE-43510___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 26;34
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G58071)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 452580
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/07:00094936
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • firmness; ethanol; acetaldehyde; sweet cherry; off-flavour (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A7AB8E3404DB]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Horticultural Science (Prague)
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 34
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Goliáš, Jan
  • Kolenčíková, Doubravka
  • Němcová, Anna
  • Čaněk, A.
issn
  • 0862-867X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software