Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Acetaldehyde and ethanol are already present in detectable levels at the time of harvest, under aerobic conditions and in healthy, undamaged fruit. Both metaboIites can be detected, at different concentrations, in all cultivars. Several hours after harvest, the levels of acetaldehyde in cultivars Summit, Těchlovan and Kordia were 6.41, 9.78 and 22.00 mg/l, respectively. Both ethanol and acetaldehyde accumulate to significant levels in anaerobically stored cherries, particularly in atmospheres with high levels of CO2, The highest levels of ethanol observed, after 31 days of exposure to anaerobic conditions, were in the cultivars Těchlovan (1,159 mg/l) and Summit (1,168 mg/l), both concentrations are are broadly similar. The metabolites decreased after a return to aerobic conditions, but remained higher than the levels first observed. Sweet cherries stored in anaerobic conditions are also sensitive to the development of ofľ-Ravours in the first 24 hours after opening the storage box. The very slow ripen
- Acetaldehyde and ethanol are already present in detectable levels at the time of harvest, under aerobic conditions and in healthy, undamaged fruit. Both metaboIites can be detected, at different concentrations, in all cultivars. Several hours after harvest, the levels of acetaldehyde in cultivars Summit, Těchlovan and Kordia were 6.41, 9.78 and 22.00 mg/l, respectively. Both ethanol and acetaldehyde accumulate to significant levels in anaerobically stored cherries, particularly in atmospheres with high levels of CO2, The highest levels of ethanol observed, after 31 days of exposure to anaerobic conditions, were in the cultivars Těchlovan (1,159 mg/l) and Summit (1,168 mg/l), both concentrations are are broadly similar. The metabolites decreased after a return to aerobic conditions, but remained higher than the levels first observed. Sweet cherries stored in anaerobic conditions are also sensitive to the development of ofľ-Ravours in the first 24 hours after opening the storage box. The very slow ripen (en)
- V anaerobních podmínkách je v době sklizně ve zdravých a nepoškozených plodech stanovitelný obsah acetaldehydu a etanolu. Oba metabolity je možné určit v různých koncentracích u všech odrůd. Několik hodin po sklizni byl obsah acetaldehydu u odrůd Summit, Těchlovan a Kordia 6,41, 9,78 a 22,00 mg/l. K významnému nahromadění acetaldehydu a etanolu dochází v anaerobních podmínkách, a to především při vysoké koncentraci CO2. Po otevření skladovacích nádob 31. dne byl nejvyšší detekovaný obsah etanolu u odrůdy Těchlovan (1,159 mg/l) a u odrůdy Summit (1, 168 mg/l), přičemž obě koncentrace jsou srovnatelné. Při uložení plodů v aerobních podmínkách obsah etanolu postupně klesal, přesto však jeho hodnoty zůstaly vyšší než hodnoty původní. Třešně skladované v anaerobních podmínkách jsou velmi citlivé na vznik cizí příchutě, která se projevila v prvních 24 hodinách po otevření skladovacích nádob. Zpomalené zrání zavedením anaerobních podmínek se projevilo nejen zpomaleným měknutím plodů, ale byly zastaveny i dal (cs)
|
Title
| - Storage of sweet cherries in low oxygen and high carbon dioxide atmospheres
- Vliv nízkého O2 a vysokého CO2 obsahu v okolní atmosféře skladovaných třešní na vznik anaerobních metabolitů a dalších znaků zrání (cs)
- Storage of sweet cherries in low oxygen and high carbon dioxide atmospheres (en)
|
skos:prefLabel
| - Storage of sweet cherries in low oxygen and high carbon dioxide atmospheres
- Vliv nízkého O2 a vysokého CO2 obsahu v okolní atmosféře skladovaných třešní na vznik anaerobních metabolitů a dalších znaků zrání (cs)
- Storage of sweet cherries in low oxygen and high carbon dioxide atmospheres (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43510/07:00094936!RIV08-MZE-43510___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43510/07:00094936
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - firmness; ethanol; acetaldehyde; sweet cherry; off-flavour (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Horticultural Science (Prague)
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Goliáš, Jan
- Kolenčíková, Doubravka
- Němcová, Anna
- Čaněk, A.
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |