Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Antokyany se nacházejí v přírodě většinou v heteroglykosidické formě, složené z cukerné a vlastní barevné složky -- aglykonu. Barva vína je závislá na typu aglykonu, celkové koncentraci antokyanů, ale především na pH prostředí a přítomnosti SO2. Významný vliv na projevení se barevných sloučenin a jejich stabilitu mají reakce antokyanů s acetaldehydem a flavonoidními tříslovinami (taniny), jejichž průběh je možné ovlivňovat jak během výroby tak při zrání vína.
- Antokyany se nacházejí v přírodě většinou v heteroglykosidické formě, složené z cukerné a vlastní barevné složky -- aglykonu. Barva vína je závislá na typu aglykonu, celkové koncentraci antokyanů, ale především na pH prostředí a přítomnosti SO2. Významný vliv na projevení se barevných sloučenin a jejich stabilitu mají reakce antokyanů s acetaldehydem a flavonoidními tříslovinami (taniny), jejichž průběh je možné ovlivňovat jak během výroby tak při zrání vína. (cs)
- In nature, anthocyans occur mostly in their heteroglycosidic form, which consists of sugar and color (aglycon) components. The color of wine depends not only on the type of aglycon and total concentration of anthocyans but also (and above all) on pH and presence of SO2. Reactions of anthocyans with acetaldehyde a flavonoids (tannins) show a significant effect on the manifestation of color compounds and their stability and their course can be influenced during the process of vinification. (en)
|
Title
| - Reakce antokyanů -stabilizace a změny barvy vína
- Reaction of anthocyans - stabilization and changes in wine color (en)
- Reakce antokyanů -stabilizace a změny barvy vína (cs)
|
skos:prefLabel
| - Reakce antokyanů -stabilizace a změny barvy vína
- Reaction of anthocyans - stabilization and changes in wine color (en)
- Reakce antokyanů -stabilizace a změny barvy vína (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43510/06:00103005!RIV07-GA0-43510___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43510/06:00103005
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - ageing; anthocyanins; colour; red wine; vinification (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Balík, Josef
- Barták, Petr
- Bednář, Petr
- Lemr, Karel
- Stávek, Jan
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |