About: Reakce antokyanů -stabilizace a změny barvy vína     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Antokyany se nacházejí v přírodě většinou v heteroglykosidické formě, složené z cukerné a vlastní barevné složky -- aglykonu. Barva vína je závislá na typu aglykonu, celkové koncentraci antokyanů, ale především na pH prostředí a přítomnosti SO2. Významný vliv na projevení se barevných sloučenin a jejich stabilitu mají reakce antokyanů s acetaldehydem a flavonoidními tříslovinami (taniny), jejichž průběh je možné ovlivňovat jak během výroby tak při zrání vína.
  • Antokyany se nacházejí v přírodě většinou v heteroglykosidické formě, složené z cukerné a vlastní barevné složky -- aglykonu. Barva vína je závislá na typu aglykonu, celkové koncentraci antokyanů, ale především na pH prostředí a přítomnosti SO2. Významný vliv na projevení se barevných sloučenin a jejich stabilitu mají reakce antokyanů s acetaldehydem a flavonoidními tříslovinami (taniny), jejichž průběh je možné ovlivňovat jak během výroby tak při zrání vína. (cs)
  • In nature, anthocyans occur mostly in their heteroglycosidic form, which consists of sugar and color (aglycon) components. The color of wine depends not only on the type of aglycon and total concentration of anthocyans but also (and above all) on pH and presence of SO2. Reactions of anthocyans with acetaldehyde a flavonoids (tannins) show a significant effect on the manifestation of color compounds and their stability and their course can be influenced during the process of vinification. (en)
Title
  • Reakce antokyanů -stabilizace a změny barvy vína
  • Reaction of anthocyans - stabilization and changes in wine color (en)
  • Reakce antokyanů -stabilizace a změny barvy vína (cs)
skos:prefLabel
  • Reakce antokyanů -stabilizace a změny barvy vína
  • Reaction of anthocyans - stabilization and changes in wine color (en)
  • Reakce antokyanů -stabilizace a změny barvy vína (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/06:00103005!RIV07-GA0-43510___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 550;552
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GP525/03/P132)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 99
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 496497
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/06:00103005
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ageing; anthocyanins; colour; red wine; vinification (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C2B2F0888C41]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vinařský obzor
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Balík, Josef
  • Barták, Petr
  • Bednář, Petr
  • Lemr, Karel
  • Stávek, Jan
issn
  • 1212-7884
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software