Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Fresh commodities constantly lose water to the surrounding environment. Fruit which require prompt cooling after harvest, and storage at a controlled, constant temperature, must be held in refrigerated storage. In conventional refrigerated storage roomsthe tree factors which must be controlled are temperature, relative humidity and air movement. It is important to maintain a high vapor pressure, and as small a vapor pressure differential between the stored product and the storage air as possible if drying is to be avoided. Effective ways of accomplishing this are rapid equalization of product and air temperature, maintenance of as high relative humidity in the storage room air as the product will tolerate, and no more air movement than required for even temperature distribution.
- Fresh commodities constantly lose water to the surrounding environment. Fruit which require prompt cooling after harvest, and storage at a controlled, constant temperature, must be held in refrigerated storage. In conventional refrigerated storage roomsthe tree factors which must be controlled are temperature, relative humidity and air movement. It is important to maintain a high vapor pressure, and as small a vapor pressure differential between the stored product and the storage air as possible if drying is to be avoided. Effective ways of accomplishing this are rapid equalization of product and air temperature, maintenance of as high relative humidity in the storage room air as the product will tolerate, and no more air movement than required for even temperature distribution. (cs)
- Plodiny v čerstvém stavu trvale uvolňují vodní páru do okolního prostředí. Proto potřebuje ovoce rychlé zchlazení po sklizni a při skladování stále řídit teplotu, která musí být udržována v chladírenském skladování. V běžných chladírenských komorách jsoutři faktory, které musí být řízeny -- teplota, relativní vlhkost a pohyb vzduchu. Je důležité udržet vysoký tlak vodní páry a malou diferenci tlaku vodní páry mezi skladovaným produktem a okolním vzduchem tak, aby se nenavodilo vysušování. Účinnou cestou dosažení je rovnováha mezi produktem a teplotou vzduchu, udržení vysoké relativní vlhkosti v chladírenské komoře a pohybu vzduchu, který má být jen tak malý, aby došlo k jeho stejnoměrnému rozdělení. (en)
|
Title
| - Větrání chladírenských komor pro jablka
- Ventilation in cold-storage rooms (en)
- Větrání chladírenských komor pro jablka (cs)
|
skos:prefLabel
| - Větrání chladírenských komor pro jablka
- Ventilation in cold-storage rooms (en)
- Větrání chladírenských komor pro jablka (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43510/05:00087902!RIV06-MZE-43510___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43510/05:00087902
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - refrigerated storage; relative humidity; temperature; vapor pressure (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |