Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Were compared bakery products made from wheat flour from grain variety Mulan with added bran 5, 10, 15 and 20% of colorad wheat varieties Skorpion and Rosso. At bakery products were evaluated: yield of dough and bakery products, baking loss, specific volume and ratio h/d. The highest yield was observed in the products with a higher percentage of bran (143 and 149 g/100 g flour) and high specific volume (253 and 264 ml/100 g bread) for products with addition of 5% bran. Sensory evaluation were better evaluated samples with added bran variety Skorpion. The taste of bread was all allowances bran variety Skorpion scored better than standard ((P<0.05). Statistically significant differences (P <0.05) in the overall impression were found between the standard and the addition of 10 and 15% bran variety Skorpion and 10% bran variety Rosso. Keywords (en)
- Byly porovnány pekařské výrobky vyrobené z pšeničné mouky vymleté ze zrna odrůdy Mulan s přídavkem otrub 5, 10, 15 a 20 % z barevných pšenic odrůd Skorpion a Rosso. U pekařských výrobků byly hodnoceny: výtěžnost těsta a pečiva, ztráta pečením, měrný objem a tvar pečiva (výška/průměr). Nejvyšší výtěžnost pečiva byla zjištěna u výrobků s vyšším procentem otrub (143 a 149 g/100 g mouky) a nejvyšší měrný objem (253 a 264 ml/100 g pečiva) u výrobků s přídavkem 5 % otrub. Senzorickým hodnocením byly lépe hodnoceny vzorky s přídavkem otrub odrůdy Skorpion. Chuť pečiva byla u všech přídavků otrub odrůdy Skorpion hodnocena lépe než standard (P<0.05). Statisticky významné rozdíly (P<0.05) v celkovém dojmu byly zjištěny mezi standardem a přídavkem 10 a 15 % otrub odrůdy Skorpion a 10 % otrub odrůdy Rosso.
- Byly porovnány pekařské výrobky vyrobené z pšeničné mouky vymleté ze zrna odrůdy Mulan s přídavkem otrub 5, 10, 15 a 20 % z barevných pšenic odrůd Skorpion a Rosso. U pekařských výrobků byly hodnoceny: výtěžnost těsta a pečiva, ztráta pečením, měrný objem a tvar pečiva (výška/průměr). Nejvyšší výtěžnost pečiva byla zjištěna u výrobků s vyšším procentem otrub (143 a 149 g/100 g mouky) a nejvyšší měrný objem (253 a 264 ml/100 g pečiva) u výrobků s přídavkem 5 % otrub. Senzorickým hodnocením byly lépe hodnoceny vzorky s přídavkem otrub odrůdy Skorpion. Chuť pečiva byla u všech přídavků otrub odrůdy Skorpion hodnocena lépe než standard (P<0.05). Statisticky významné rozdíly (P<0.05) v celkovém dojmu byly zjištěny mezi standardem a přídavkem 10 a 15 % otrub odrůdy Skorpion a 10 % otrub odrůdy Rosso. (cs)
|
Title
| - Baking experiments of wheat flour added color wheat bran (en)
- Pekařské pokusy z pšeničné mouky s přídavkem otrub barevných pšenic
- Pekařské pokusy z pšeničné mouky s přídavkem otrub barevných pšenic (cs)
|
skos:prefLabel
| - Baking experiments of wheat flour added color wheat bran (en)
- Pekařské pokusy z pšeničné mouky s přídavkem otrub barevných pšenic
- Pekařské pokusy z pšeničné mouky s přídavkem otrub barevných pšenic (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/14:00228180!RIV15-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/14:00228180
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - bakery test; color varieties of wheat; bran; sensory evaluation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kučerová, Jindřiška
- Hřivna, Luděk
- Šottníková, Viera
- Janečková, Marie
- Dostálová, Yvona
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |