Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Delicatessen products are ready to eat cold without further treatment. Especially salads are ideal place for the development of microorganisms. Total aerobic, moulds, yeasts, Escherichia coli and coliform bacteria counts were monitored in the bean salads. Preservative at concentrations of 0.4 and 0.6% was added into order to extend their shelf life. The analysis was performed on the day of production, 5, 8, 12 and 14 days of storage. At the end of storage salads have met the requirements in all microbiological parameters of today already invalid Decree 132/2004 Coll., and were wholesome. Number of E. coli bacteria in all samples was on the day of production less than 101 KTJ.g-1, E coli was not detected at all after five days since production. (en)
- Lahůdky jsou potraviny určené k přímé spotřebě za studena bez dalších úprav. Zvláště saláty jsou ideálním místem pro rozvoj mikroorganismů. U fazolových salátů, byly stanoveny počty koliformních mikroorganismů, Escherichia coli, celkový počet mikroorganismů, počet kvasinek a plísní. Do salátů byl přidán konzervační přípravek v koncentracích 0,4 a 0,6 % s cílem prodloužit jejich dobu spotřeby. Rozbor byl proveden v den výroby, 5., 8., 12. a 14 den skladování. Na konci skladování vyhovovaly saláty ve všech sledovaných mikrobiologických ukazatelích dnes již neplatné vyhlášce 132/2004 Sb., a byly zdravotně nezávadné. Počet bakterií E. coli u všech vzorků salátů byl v den výroby nižší než 101 KTJ.g-1, pátý den od data výroby již nebyly detekovány vůbec.
- Lahůdky jsou potraviny určené k přímé spotřebě za studena bez dalších úprav. Zvláště saláty jsou ideálním místem pro rozvoj mikroorganismů. U fazolových salátů, byly stanoveny počty koliformních mikroorganismů, Escherichia coli, celkový počet mikroorganismů, počet kvasinek a plísní. Do salátů byl přidán konzervační přípravek v koncentracích 0,4 a 0,6 % s cílem prodloužit jejich dobu spotřeby. Rozbor byl proveden v den výroby, 5., 8., 12. a 14 den skladování. Na konci skladování vyhovovaly saláty ve všech sledovaných mikrobiologických ukazatelích dnes již neplatné vyhlášce 132/2004 Sb., a byly zdravotně nezávadné. Počet bakterií E. coli u všech vzorků salátů byl v den výroby nižší než 101 KTJ.g-1, pátý den od data výroby již nebyly detekovány vůbec. (cs)
|
Title
| - Microbiological quality of legume salad (en)
- Mikrobiologická jakost luštěninových salátů
- Mikrobiologická jakost luštěninových salátů (cs)
|
skos:prefLabel
| - Microbiological quality of legume salad (en)
- Mikrobiologická jakost luštěninových salátů
- Mikrobiologická jakost luštěninových salátů (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/12:00192152!RIV13-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/12:00192152
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - total aerobic count; been; coliform microorganisms; yeasts and moulds; salad (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |