About: Microbiological quality of legume salad     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Delicatessen products are ready to eat cold without further treatment. Especially salads are ideal place for the development of microorganisms. Total aerobic, moulds, yeasts, Escherichia coli and coliform bacteria counts were monitored in the bean salads. Preservative at concentrations of 0.4 and 0.6% was added into order to extend their shelf life. The analysis was performed on the day of production, 5, 8, 12 and 14 days of storage. At the end of storage salads have met the requirements in all microbiological parameters of today already invalid Decree 132/2004 Coll., and were wholesome. Number of E. coli bacteria in all samples was on the day of production less than 101 KTJ.g-1, E coli was not detected at all after five days since production. (en)
  • Lahůdky jsou potraviny určené k přímé spotřebě za studena bez dalších úprav. Zvláště saláty jsou ideálním místem pro rozvoj mikroorganismů. U fazolových salátů, byly stanoveny počty koliformních mikroorganismů, Escherichia coli, celkový počet mikroorganismů, počet kvasinek a plísní. Do salátů byl přidán konzervační přípravek v koncentracích 0,4 a 0,6 % s cílem prodloužit jejich dobu spotřeby. Rozbor byl proveden v den výroby, 5., 8., 12. a 14 den skladování. Na konci skladování vyhovovaly saláty ve všech sledovaných mikrobiologických ukazatelích dnes již neplatné vyhlášce 132/2004 Sb., a byly zdravotně nezávadné. Počet bakterií E. coli u všech vzorků salátů byl v den výroby nižší než 101 KTJ.g-1, pátý den od data výroby již nebyly detekovány vůbec.
  • Lahůdky jsou potraviny určené k přímé spotřebě za studena bez dalších úprav. Zvláště saláty jsou ideálním místem pro rozvoj mikroorganismů. U fazolových salátů, byly stanoveny počty koliformních mikroorganismů, Escherichia coli, celkový počet mikroorganismů, počet kvasinek a plísní. Do salátů byl přidán konzervační přípravek v koncentracích 0,4 a 0,6 % s cílem prodloužit jejich dobu spotřeby. Rozbor byl proveden v den výroby, 5., 8., 12. a 14 den skladování. Na konci skladování vyhovovaly saláty ve všech sledovaných mikrobiologických ukazatelích dnes již neplatné vyhlášce 132/2004 Sb., a byly zdravotně nezávadné. Počet bakterií E. coli u všech vzorků salátů byl v den výroby nižší než 101 KTJ.g-1, pátý den od data výroby již nebyly detekovány vůbec. (cs)
Title
  • Microbiological quality of legume salad (en)
  • Mikrobiologická jakost luštěninových salátů
  • Mikrobiologická jakost luštěninových salátů (cs)
skos:prefLabel
  • Microbiological quality of legume salad (en)
  • Mikrobiologická jakost luštěninových salátů
  • Mikrobiologická jakost luštěninových salátů (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/12:00192152!RIV13-MSM-43210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 150496
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/12:00192152
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • total aerobic count; been; coliform microorganisms; yeasts and moulds; salad (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [16D977F4F323]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 60
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Cwiková, Olga
issn
  • 0139-6013
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 64 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software