About: Využití kvasinkové kultury ve výživě laktujících dojnic     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to determine the effect of a yeast culture (Saccharomyces cerevisiae CNCM I -- 1077) addition in the diet of dairy cows on their rumen fermentation. Animals received a diet consisting of good maize silage with a higher dry matter content (18 kg), 6 kg of lucerne haylage, 5 kg of pea -- silage, 3 kg of ensiled high moisture crimped corn, 1 kg of meadow hay, rape-cake 1 kg, brewer's grain silage 4 kg, and 8.0 kg feed mixture. The yeast culture was added to the mixture in the dose 2.8*1010 cfu/day and cow. The supplement of yeast culture showed a positive effect on ruminal VFA production by experimental group cows in comparison with control, higher production (P < 0.01) of acetic acid (58.50 +- 1.2583b vs. 51.833 +- 2.409a %), and lower production of propionic and butyric acid (24.667 +- 1.3744a vs. 28.833 +- 1.863b %). The average utilisation of ammonia was higher by cows in treated group (12.267 +- 0.754 mmol/L), but difference was not significant. The difference in num (en)
  • Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku kvasinkové kultury Sacharomyces cerevisiae (CNCM I - 1077) ve směsné krmné dávce s vyšším podílem škrobu na ovlivnění bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období s užitkovostí 9 000 litrů. Krmná dieta obsahovala 18 kg kukuřičné siláže dobré kvality s vyšším obsahem sušiny, 6 kg vojtěškové siláže; 5 kg siláže z celých rostlin hrachu, 3 kg silážovaného mechanicky upraveného vlhkého kukuřičného zrna, 1 kg lučního sena, 1 kg řepkových pokrutin, 4 kg pivovarského mláta a 8 kg produkční směsi. Do pokusu bylo zařazeno celkem 12 dojnic, z toho šest bylo v kontrolní a šest v pokusné skupině. Kvasinková kultura s Sacharomyces cerevisiae byla dojnicím přidávána v pokusné skupině zamíchaná do produkční směsi v dávce 2,8*1010 cfu/den a krávu. TMR obsahovala vyšší koncentraci škrobu (27,42 % in 1 kg of DM), poměr škrobu : WSC byl vysoký (7,55:1), titrační kyselost (KVV) vodního výluhu TMR byla rovněž vysoká (1090 mg KOH.100 g-1). Hodnota pH TMR byla nízká
  • Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku kvasinkové kultury Sacharomyces cerevisiae (CNCM I - 1077) ve směsné krmné dávce s vyšším podílem škrobu na ovlivnění bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období s užitkovostí 9 000 litrů. Krmná dieta obsahovala 18 kg kukuřičné siláže dobré kvality s vyšším obsahem sušiny, 6 kg vojtěškové siláže; 5 kg siláže z celých rostlin hrachu, 3 kg silážovaného mechanicky upraveného vlhkého kukuřičného zrna, 1 kg lučního sena, 1 kg řepkových pokrutin, 4 kg pivovarského mláta a 8 kg produkční směsi. Do pokusu bylo zařazeno celkem 12 dojnic, z toho šest bylo v kontrolní a šest v pokusné skupině. Kvasinková kultura s Sacharomyces cerevisiae byla dojnicím přidávána v pokusné skupině zamíchaná do produkční směsi v dávce 2,8*1010 cfu/den a krávu. TMR obsahovala vyšší koncentraci škrobu (27,42 % in 1 kg of DM), poměr škrobu : WSC byl vysoký (7,55:1), titrační kyselost (KVV) vodního výluhu TMR byla rovněž vysoká (1090 mg KOH.100 g-1). Hodnota pH TMR byla nízká (cs)
Title
  • Využití kvasinkové kultury ve výživě laktujících dojnic
  • Využití kvasinkové kultury ve výživě laktujících dojnic (cs)
  • The use of yeast culture in feeding of dairy cows (en)
skos:prefLabel
  • Využití kvasinkové kultury ve výživě laktujících dojnic
  • Využití kvasinkové kultury ve výživě laktujících dojnic (cs)
  • The use of yeast culture in feeding of dairy cows (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/10:00161627!RIV11-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215648905)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 297676
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/10:00161627
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • feeding of cows; dairy cows; yeast culture (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [110E7B2556D1]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis : Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • LVIII
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořáček, Jan
  • Doležal, Petr
  • Doležal, Jan
  • Szwedziak, Katarzyna
  • Poštulka, Roman
  • Dvořáčková, Jitka
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software