Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem pokusu bylo zjistit hodnoty intramuskulárního tuku jatečných prasat testované hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D. Laboratorně stanovená hodnota obsahu intramuskulárního tuku u pokusných jatečných prasat (n=30) byla 2,71 %, což vypovídá o velmi dobrých chuťových vlastností vepřového masa, jelikož na základě degustačních testů se doporučuje 2,5% podíl intramuskulárního tuku v nejdelším zádovém svalu. U vepříků byly zaznamenány v našem sledování vyšší naměřené hodnoty oproti prasničkám. U vepříků byl stanoven 2,9% obsah intramuskulárního tuku na rozdíl od prasniček, kde to činilo 2,53 %.
- Cílem pokusu bylo zjistit hodnoty intramuskulárního tuku jatečných prasat testované hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D. Laboratorně stanovená hodnota obsahu intramuskulárního tuku u pokusných jatečných prasat (n=30) byla 2,71 %, což vypovídá o velmi dobrých chuťových vlastností vepřového masa, jelikož na základě degustačních testů se doporučuje 2,5% podíl intramuskulárního tuku v nejdelším zádovém svalu. U vepříků byly zaznamenány v našem sledování vyšší naměřené hodnoty oproti prasničkám. U vepříků byl stanoven 2,9% obsah intramuskulárního tuku na rozdíl od prasniček, kde to činilo 2,53 %. (cs)
- The aim of the study was to find intramuscular fat values of tested carcass pig hybrid combination (CLW x CL) x D. Determined value of intramuscular fat content in a laboratory reached 2.71 % in tested carcass pigs (n=30) which predicates very good gustative characters of pork because a recommended level of intramuscular fat in MLLT based on tasting tests is 2.5 %. In our study hogs reached higher levels of intramuscular fat in comparison with gilts. A content of intramuscular fat was determined on a level of 2.9% in hogs in comparison with gilts which reached 2.53%. (en)
|
Title
| - Obsah intramuskulárního tuku jatečných prasat hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D
- Obsah intramuskulárního tuku jatečných prasat hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D (cs)
- A content of intramuscular fat in hybrid carcass pigs (CLW x CL) x D (en)
|
skos:prefLabel
| - Obsah intramuskulárního tuku jatečných prasat hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D
- Obsah intramuskulárního tuku jatečných prasat hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D (cs)
- A content of intramuscular fat in hybrid carcass pigs (CLW x CL) x D (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/10:00160369!RIV15-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/10:00160369
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - hog; intramuscular fat; pig; gilt (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Chládek, Gustav
- Čechová, Marie
- Hadaš, Zdeněk
- Sládek, Libor
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |