About: Senzorické hodnocení barevných těstovin     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byly vyrobeny těstoviny z pšeničné mouky polohrubé a ze semoliny s přídavkem 3%, 5%, 10% špenátu a 3%, 5%, 10% šťávy z červené řepy ve dvou variantách, jedna byla bezvaječná. a druhá s přidáním 3 vajec na 1 kg mouky. Vyrobené těstoviny byly vyhodnoceny senzoricky (barva, vůně, tvar, lepivost, chuť a celkový dojem). Těstoviny s přídavkem špenátu i šťávy z červené řepy vařením barvu ztrácejí. Barevně stálejší byly těstoviny vyrobené ze semoliny. Neprokázalo se, že by přídavek vajec zabránil uvolňování barvy při vaření.
  • Byly vyrobeny těstoviny z pšeničné mouky polohrubé a ze semoliny s přídavkem 3%, 5%, 10% špenátu a 3%, 5%, 10% šťávy z červené řepy ve dvou variantách, jedna byla bezvaječná. a druhá s přidáním 3 vajec na 1 kg mouky. Vyrobené těstoviny byly vyhodnoceny senzoricky (barva, vůně, tvar, lepivost, chuť a celkový dojem). Těstoviny s přídavkem špenátu i šťávy z červené řepy vařením barvu ztrácejí. Barevně stálejší byly těstoviny vyrobené ze semoliny. Neprokázalo se, že by přídavek vajec zabránil uvolňování barvy při vaření. (cs)
  • Pasta is made from wheat flour T 550 and semolina from hard wheat with natural colourants - spinach and sauce of red beet (3%, 5%, 10% addition ) in two variants. One of them was out of eggs and the other with three eggs to 1 kg flour. Senzory analysis was fulfiled (testing of colour, smell, shape, adhesiveness, taste and general impression). Markedly coloured raw pasta is losing the colour during the cooking process. The lastinger colour was in semolina pasta. It was not proved that the addition of egg can prevent coloured pasta from losing colour. (en)
Title
  • Senzorické hodnocení barevných těstovin
  • Senzorické hodnocení barevných těstovin (cs)
  • Senzory Evaluation of Coloured Pasta (en)
skos:prefLabel
  • Senzorické hodnocení barevných těstovin
  • Senzorické hodnocení barevných těstovin (cs)
  • Senzory Evaluation of Coloured Pasta (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/06:00098506!RIV07-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 293;297
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 498925
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/06:00098506
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pasta; sauce of red beet; sensory analysis; spinach (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D1D4B43E586A]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bezpečnosť a kvalita surovín a potravín
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kučerová, Jindřiška
  • Šottníková, Viera
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 80-8069-767-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software