Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Parametry a pracovní charakteristiky uvedené analytické metody, která je založená na principu U-HPLC-MS/MS, jsou plně vyhovující současným požadavkům na analytickou metodu. Kromě jednoznačné identifikace analytů, která je založená na sledování dvou MS/MS přechodů, jsou získaná data vhodná i pro přesnou kvantifikaci i na velmi nízkých koncentracích. Uvedená metoda tedy poskytuje rychlou informaci o obsahu biologicky aktivních látek (S-alk(en)yl-L-cysteinsulfoxidy) vzorku česneku a cibule. Metoda byla primárně vyvinuta pro možné využití v laboratořích Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), ale její jednoduchost, rychlost a rozsah umožňuje aplikaci metody také v dalších státních i soukromých laboratořích a výzkumných centrech. Metodu lze genericky aplikovat také na další typy vzorků.
- Parametry a pracovní charakteristiky uvedené analytické metody, která je založená na principu U-HPLC-MS/MS, jsou plně vyhovující současným požadavkům na analytickou metodu. Kromě jednoznačné identifikace analytů, která je založená na sledování dvou MS/MS přechodů, jsou získaná data vhodná i pro přesnou kvantifikaci i na velmi nízkých koncentracích. Uvedená metoda tedy poskytuje rychlou informaci o obsahu biologicky aktivních látek (S-alk(en)yl-L-cysteinsulfoxidy) vzorku česneku a cibule. Metoda byla primárně vyvinuta pro možné využití v laboratořích Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), ale její jednoduchost, rychlost a rozsah umožňuje aplikaci metody také v dalších státních i soukromých laboratořích a výzkumných centrech. Metodu lze genericky aplikovat také na další typy vzorků. (cs)
- Parameters and performance characteristics given analytical method, which is based on the principle of U-HPLC-MS / MS, are fully compliant with current requirements for analytical methods. In addition to the unique identification of analytes, based on monitoring the two MS / MS transitions, the data are suitable for precise quantification of even very low concentrations. Said method provides a quick overview on the content of biologically active substances (S-alk (en) yl-L-cysteinsulfoxides) in samples of garlic and onion. The method was developed primarily for possible use in laboratories of the Czech Agriculture and Food Inspection Authority (CAFIA), but due to its simplicity, speed and range enables the application of the method in other government and private laboratories and research centers. The method can be generically applied also to other types of samples. (en)
|
Title
| - Stanovení biologicky aktivních látek (S-alk(en)yl-L-cysteinsulfoxidů) v česneku a cibuli.
- Stanovení biologicky aktivních látek (S-alk(en)yl-L-cysteinsulfoxidů) v česneku a cibuli. (cs)
- Determination of biologically active substances (S-alk(en)yl-L-cysteinsulfoxides) in garlic and onion (en)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení biologicky aktivních látek (S-alk(en)yl-L-cysteinsulfoxidů) v česneku a cibuli.
- Stanovení biologicky aktivních látek (S-alk(en)yl-L-cysteinsulfoxidů) v česneku a cibuli. (cs)
- Determination of biologically active substances (S-alk(en)yl-L-cysteinsulfoxides) in garlic and onion (en)
|
skos:notation
| - ISO 9000
- RIV/60461373:22330/14:43898273!RIV15-MZE-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Státní zemědělská a potravinářská inspekce, Květná 15, 603 00 Brno
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Implementace metody zahrnuje zjištění aktuálních pracovních charakteristik, zejména zjištění limitů kvantifikace, linearity, opakovatelnosti metody. Za předpokladu, že by bylo provedeno 20 verifikačních a kontrolních analýz, přičemž provozní náklady na jednu analýzu by byly 1400 Kč, celkové náklady na implementaci by se rovnaly 28 tis. Kč.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/14:43898273
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - garlic, onion, S-alk(en)yl-L-cysteine sulfoxide, LC-MS/MS (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hajšlová, Jana
- Hrbek, Vojtěch
- Kocourek, Vladimír
- Vrobelová, Michaela
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |