Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Krystalky ledu, jež vznikají při zmrazování, poškozují mitochondrie ve svalové tkáni; z nich se uvolňují enzymy, např. akonitáza, jejíž aktivita může být důkazem zmrazení masa. Aktivita akonitázy byla zjišťována spektrofotometricky v exsudátu, který se uvolnil ze vzorku masa během chladírenského a mrazírenského skladování. Tato metoda se ukázala jako vhodná pro detekci zmrazení svaloviny. K nárůstu aktivity akonitázy docházelo i při chladírenském skladování, avšak v míře menší, než při skladování mrazírenském.
- Krystalky ledu, jež vznikají při zmrazování, poškozují mitochondrie ve svalové tkáni; z nich se uvolňují enzymy, např. akonitáza, jejíž aktivita může být důkazem zmrazení masa. Aktivita akonitázy byla zjišťována spektrofotometricky v exsudátu, který se uvolnil ze vzorku masa během chladírenského a mrazírenského skladování. Tato metoda se ukázala jako vhodná pro detekci zmrazení svaloviny. K nárůstu aktivity akonitázy docházelo i při chladírenském skladování, avšak v míře menší, než při skladování mrazírenském. (cs)
- Ice crystals, formed during the freezing process of meat, damage cell membranes and cellular organelles and cause the release of mitochondrial enzymes into the exudate. The presence of these enzymes might therefore indicate former freezing procedures carried out on a specific meat sample. Based on this hypothesis a method was developed to distinguish fresh meat from frozen/thawed meat. Further the goal of this study was to compare the activity of mitochondrial enzyme aconitase in chicken breasts and thighs under different storage conditions. The detected enzyme was despite the theory found also in the exudate of fresh meat, but comparing to values measured in thawed meat these values were lower. Varying values of the aconitase activity were also found in both anatomical parts of chicken. (en)
|
Title
| - Detection of frozen chicken by aconitase (en)
- Detekce zmrazení kuřecího masa pomocí akonitázy
- Detekce zmrazení kuřecího masa pomocí akonitázy (cs)
|
skos:prefLabel
| - Detection of frozen chicken by aconitase (en)
- Detekce zmrazení kuřecího masa pomocí akonitázy
- Detekce zmrazení kuřecího masa pomocí akonitázy (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/13:43895222!RIV14-MZE-22330___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/13:43895222
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - chicken, aconitase, frozen, unfrozen (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Rohlík, Bo-Anne
- Šimoniová, Anna
- Škorpilová, Tereza
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |