Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Within set of one-egg laboratory prepared pasta, quality was evaluated in dried and cooked stage. Colour component as 5% addition did not affected pasta shape, but their surface appearance did (e.g. striation by red beet). Significant shifts were determined in samples spectral colour pfiles, mainly in L* (e.g. by sepia ink) and a* (from -2.0 to 8,5 against standard). Protein content has increased at spinach, basil and dried mushrooms recipe modification. The highest fibre content increase was determined for pasta with carob. (en)
- V souboru 11 vzorků jednovaječných, laboratorně připravených těstovin byla hodnocena kvalita v sušeném a vařeném stavu. Přídavky 5% barevné složky neovlivnily tvar, ale vzhled povrchu těstovin (např. pruhovitost pro červenou řepu). Ve spektrálních barevných profilech došlo k významnýcm posunům ve světlosti L* (např sépiovým inkoustem) a odstínech červené a* (-2,0 až 8,5). Obsah bílkovin byl zvýšen přídavkem špenátu, bazalky a sušených hub. Nejvyšší nárůst obsahu vlákniny (5,6%) byl způsoben 5 % karobu.
- V souboru 11 vzorků jednovaječných, laboratorně připravených těstovin byla hodnocena kvalita v sušeném a vařeném stavu. Přídavky 5% barevné složky neovlivnily tvar, ale vzhled povrchu těstovin (např. pruhovitost pro červenou řepu). Ve spektrálních barevných profilech došlo k významnýcm posunům ve světlosti L* (např sépiovým inkoustem) a odstínech červené a* (-2,0 až 8,5). Obsah bílkovin byl zvýšen přídavkem špenátu, bazalky a sušených hub. Nejvyšší nárůst obsahu vlákniny (5,6%) byl způsoben 5 % karobu. (cs)
|
Title
| - Consumer attractive pasta (en)
- Spotřebitelsky atraktivní druhy těstovin
- Spotřebitelsky atraktivní druhy těstovin (cs)
|
skos:prefLabel
| - Consumer attractive pasta (en)
- Spotřebitelsky atraktivní druhy těstovin
- Spotřebitelsky atraktivní druhy těstovin (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/11:43881488!RIV12-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/11:43881488
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fibre; CIE Lab; coloured pasta; pasta wheat flour (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
- Leitnerová, Dobromila
- Kalasová, E.
- Sekerová, H.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |