Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Frakcionace bílkovin syrovátky byla provedena na základě kombinace dvou metod selektivní separace - enzymové hydrolýzy pepsinem a srážení s chitosanem. Výchozí surovinou pro enzymovou reakci byl retentát po ultrafiltraci (RUF) čerstvé kravské syrovátky. Hydrolýza probíhala v míchaném reaktoru po dobu 120 minut při 40 °C a koncentraci pepsinu 0,01 g/100 ml substrátu. Byla získána frakce β-laktoglobulinu (β-Lg) o čistotě 58,6 % a výtěžnosti 97,6 %. Po inaktivaci byl hydrolyzát dále využit pro srážecí reakci s chitosanem. Roztok chitosanu o koncentraci 2 mg/ml byl přidán k hydrolyzátu v poměru 1:1 a pH směsi bylo upraveno na požadovanou hodnotu (rozmezí 5-7). Reakce probíhala po dobu 120 minut při definované teplotě (rozmezí 30-50 °C). Vzniklá sraženina byla odstředěna. Peleta byla promyta 0,1 mol/l roztokem octanu sodného o pH 10 a znovu odstředěna. Supernatant, obsahující frakci β-Lg, byl analyzován metodou RP-HPLC. Bylo zjištěno, že pH i teplota mají výrazný vliv na sílu elektrostati
- Frakcionace bílkovin syrovátky byla provedena na základě kombinace dvou metod selektivní separace - enzymové hydrolýzy pepsinem a srážení s chitosanem. Výchozí surovinou pro enzymovou reakci byl retentát po ultrafiltraci (RUF) čerstvé kravské syrovátky. Hydrolýza probíhala v míchaném reaktoru po dobu 120 minut při 40 °C a koncentraci pepsinu 0,01 g/100 ml substrátu. Byla získána frakce β-laktoglobulinu (β-Lg) o čistotě 58,6 % a výtěžnosti 97,6 %. Po inaktivaci byl hydrolyzát dále využit pro srážecí reakci s chitosanem. Roztok chitosanu o koncentraci 2 mg/ml byl přidán k hydrolyzátu v poměru 1:1 a pH směsi bylo upraveno na požadovanou hodnotu (rozmezí 5-7). Reakce probíhala po dobu 120 minut při definované teplotě (rozmezí 30-50 °C). Vzniklá sraženina byla odstředěna. Peleta byla promyta 0,1 mol/l roztokem octanu sodného o pH 10 a znovu odstředěna. Supernatant, obsahující frakci β-Lg, byl analyzován metodou RP-HPLC. Bylo zjištěno, že pH i teplota mají výrazný vliv na sílu elektrostati (cs)
- Fractionation of whey proteins was carried out by combunation of two selective separation methods - enzyme hydrolysis by pepsine and by coagulation by chitosan ron ultrafiltration retentate. β-Lactoglobulin obtained by enyme treatment had purity 58,6% and yield 97,6 %. Purity was enhanced by chitosan treatment to 86 % with yield 49 %. Caseinomactropeptide can be also isolated by this procedure afte optimisation of chitosan precipitation. (en)
|
Title
| - Frakcionace bílkovin syrovátky s využitím srážecího a enzymového postupu.
- Frakcionace bílkovin syrovátky s využitím srážecího a enzymového postupu. (cs)
- Fractionation of whey proteins by preecipitation and enzymic technique. (en)
|
skos:prefLabel
| - Frakcionace bílkovin syrovátky s využitím srážecího a enzymového postupu.
- Frakcionace bílkovin syrovátky s využitím srážecího a enzymového postupu. (cs)
- Fractionation of whey proteins by preecipitation and enzymic technique. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024387!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024387
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - β-lactoglobulin; chitosan; pepsin; hydrolysis; caseinomacropeptide (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Diblíková, Lenka
- Čurda, Ladislav
- Mihulová, Miroslava
- Sedlařík, Martin
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |