About: Analytické metody hodnocení účinnosti antioxidantů ve vybraných druzích koření     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Sledováním antioxidační aktivity vybraných druhů čerstvých vzorků koření čeledi Lamiaceae pomocí třech metod byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly mezi hodnotami obsahu celkových fenolů v závislosti na druhu koření. Porovnáním stejných rostlin pěstovaných ve skleníku a na poli byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly ve všech sledovaných hodnotách. Silná korelační závislost byla zjištěna mezi hodnotami celkové antioxidační aktivity stanovenými metodou DPPH a Schaalovým testem. Všechny posuzované vzorky vykazovaly významnou inhibiční aktivitu u autoxidace sádla jako reálného tukového materiálu.
  • Sledováním antioxidační aktivity vybraných druhů čerstvých vzorků koření čeledi Lamiaceae pomocí třech metod byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly mezi hodnotami obsahu celkových fenolů v závislosti na druhu koření. Porovnáním stejných rostlin pěstovaných ve skleníku a na poli byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly ve všech sledovaných hodnotách. Silná korelační závislost byla zjištěna mezi hodnotami celkové antioxidační aktivity stanovenými metodou DPPH a Schaalovým testem. Všechny posuzované vzorky vykazovaly významnou inhibiční aktivitu u autoxidace sádla jako reálného tukového materiálu. (cs)
  • Monitoring of antioxidation activities of selected kinds fresh samples of spices family Lamiaceae by means of three methods show statistically evidential differences among value of total phenol content in the dependence into a kind of spice. Comparison same plants grown in greenhouse and on field show statistically conclusive differences in all monitored values. Strong correlation dependence has been found among value of total antioxidative activity determined by DPPH method and results of Schaal test. All evaluated samples show significant inhibitory activities at autoxidation of lard as real fatty material. (en)
Title
  • Analytické metody hodnocení účinnosti antioxidantů ve vybraných druzích koření
  • Analytické metody hodnocení účinnosti antioxidantů ve vybraných druzích koření (cs)
  • Analytical methods for evaluation of effectiveness of antioxidants at various types of spices (en)
skos:prefLabel
  • Analytické metody hodnocení účinnosti antioxidantů ve vybraných druzích koření
  • Analytické metody hodnocení účinnosti antioxidantů ve vybraných druzích koření (cs)
  • Analytical methods for evaluation of effectiveness of antioxidants at various types of spices (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024346!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 16
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 246568
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024346
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • spice; antioxidants; phenolics; DPPH; Schaal oven test (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F15B22F729A3]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chemické listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 104
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chrpová, Diana
  • Pánek, Jan
  • Kouřimská, Lenka
  • Legarová, Veronika
  • Kolesárová, Lenka
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0009-2770
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software