Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Pomocí totální katalytické hydrogenace a alkalicky katalyzované interesterifikace bylo připraveno šest strukturních tuků. Tři z těchto tuků měly molární poměr středně dlouhých MK (C8:0 ? C14:0) ku dlouhým MK (C16:0 ? C22:0) 2 : 1 zbývající tři tuky měly molární poměr nasycených dlouhých MK (C16:0 ? C22:0) ku nenasyceným MK (C18:1, C18:2, C18:3) 2 : 1. Byl sledován vliv složení strukturního tuku na fyzikální vlastnosti těchto tuků a z nich vyrobených tukových násad. Byly připraveny modelové tukové násady smícháním výše uvedených strukturních tuků ve čtyřech koncentracích (22,5; 25,0; 27,5; 30,0 % hm.) s bezerukovým řepkovým olejem. Moledové tukové násady byly řízeně krystalizovány pomocí laboratorního votátoru. Sledován byl obsah tuhých podílů, reologické vlastnosti tukových násad v závislosti na složení mastných kyselin ve strukturním tuku.
- Pomocí totální katalytické hydrogenace a alkalicky katalyzované interesterifikace bylo připraveno šest strukturních tuků. Tři z těchto tuků měly molární poměr středně dlouhých MK (C8:0 ? C14:0) ku dlouhým MK (C16:0 ? C22:0) 2 : 1 zbývající tři tuky měly molární poměr nasycených dlouhých MK (C16:0 ? C22:0) ku nenasyceným MK (C18:1, C18:2, C18:3) 2 : 1. Byl sledován vliv složení strukturního tuku na fyzikální vlastnosti těchto tuků a z nich vyrobených tukových násad. Byly připraveny modelové tukové násady smícháním výše uvedených strukturních tuků ve čtyřech koncentracích (22,5; 25,0; 27,5; 30,0 % hm.) s bezerukovým řepkovým olejem. Moledové tukové násady byly řízeně krystalizovány pomocí laboratorního votátoru. Sledován byl obsah tuhých podílů, reologické vlastnosti tukových násad v závislosti na složení mastných kyselin ve strukturním tuku. (cs)
- Six structured fats were prepared by catalytic hydrogenation and alkaline catalytic interesterification. Three fats have molar rate of medium-long fatty acids (C8:0 ? C14:0) to long fatty acids (C16:0 ? C22:0) 2 : 1 and three fats have molar rate of saturated long fatty acids (C16:0 ? C22:0) to unsaturated fatty acids (C18:1, C18:2, C18:3) 2 : 1. The influence of composition of structured fat on physical properties of these fats and from them prepared fat blends was determined. Fat blends were prepared by blending of structured fats in 4 concentrations (22.5; 25.0; 27.5; 30.0 % hm.) and rapeseed oil. Model fat blends were crystallized in laboratory votatory. The solid fat content, the rheological properties of fat blends were determined in the dependence on fatty acids composition in structured fat. (en)
|
Title
| - Potenciál strukturovaných TAG nasycených MK pro soft-margaríny
- Potenciál strukturovaných TAG nasycených MK pro soft-margaríny (cs)
- Potential of structured TAG of saturated FA for soft-margarines (en)
|
skos:prefLabel
| - Potenciál strukturovaných TAG nasycených MK pro soft-margaríny
- Potenciál strukturovaných TAG nasycených MK pro soft-margaríny (cs)
- Potential of structured TAG of saturated FA for soft-margarines (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021180!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021180
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - structured fat; fat blend; SFC; rheological properties (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek XLVI. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Filip, Vladimír
- Šmidrkal, Jan
- Havelková, Kateřina
- Zárubová, Markéta
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii České společnosti chemické
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |