Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Práce se zabývá studiem tvorby zelenomodrého a růžovofialového zbarvení česneku resp. cibule během technologického i kulinárního zpracování těchto zelenin (např. při sušení, konzervaci či při výrobě různých past a pyré). Vznik tohoto zbarvení výrazně snižuje organoleptickou hodnotu výrobku a způsobuje výrobcům značné ekonomické ztráty. Detailní pochopení mechanismu tvorby těchto barevných látek by mohlo pomoci předcházet jejich vzniku, popřípadě umožnilo vyvinout účinné technologické postupy, které by minimalizovaly jejich tvorbu.
- Práce se zabývá studiem tvorby zelenomodrého a růžovofialového zbarvení česneku resp. cibule během technologického i kulinárního zpracování těchto zelenin (např. při sušení, konzervaci či při výrobě různých past a pyré). Vznik tohoto zbarvení výrazně snižuje organoleptickou hodnotu výrobku a způsobuje výrobcům značné ekonomické ztráty. Detailní pochopení mechanismu tvorby těchto barevných látek by mohlo pomoci předcházet jejich vzniku, popřípadě umožnilo vyvinout účinné technologické postupy, které by minimalizovaly jejich tvorbu. (cs)
- The study deals with formation of undesirable discoloration during processing of garlic (Allium sativum L.), onion (A. cepa L.) and leek (A. porrum L.). This discoloration significantly lowers the organoleptic value of garlic/onion/leek-based products and causes great economic losses to the producers. Understanding the nature of this phenomenon would significantly help to prevent this discoloration from happening (en)
|
Title
| - Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule
- Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule (en)
- Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule (cs)
|
skos:prefLabel
| - Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule
- Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule (en)
- Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/07:00019608!RIV08-GA0-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(GP525/03/P007), P(OC 125)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/07:00019608
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Allium; onion; garlic; pinking; greening; discoloration; pigment (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XXXVIII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, , 21.-23.5. 2007, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem, ČR
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kubec, Roman
- Velíšek, Jan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |