About: Oxid uhelnatý stabilizuje barvu masa     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Barvu mletého masa lze stabilizovat pomocí oxidu uhelnatého Na rozdíl od běžně užívané kyslíkové atmosféry nevede k oxidaci lipidů a ani neumožňuje růst aerobní povrchové mikroflóry na mase. Námitkou proti jeho použití je, že se případná zkáza masa neprojeví rychlou změnou barvy. K zamyšlení je, zda je výhodné ponechat maso v nepříznivé kyslíkové atmosféře, která urychlí oxidaci tuků a hemových barviv, či zda oxidem uhelnatým stabilizovat barvu, omezit oxidaci tuků a případnou zkázu poznat jinak než podle oxidace hemové skupiny.
  • Barvu mletého masa lze stabilizovat pomocí oxidu uhelnatého Na rozdíl od běžně užívané kyslíkové atmosféry nevede k oxidaci lipidů a ani neumožňuje růst aerobní povrchové mikroflóry na mase. Námitkou proti jeho použití je, že se případná zkáza masa neprojeví rychlou změnou barvy. K zamyšlení je, zda je výhodné ponechat maso v nepříznivé kyslíkové atmosféře, která urychlí oxidaci tuků a hemových barviv, či zda oxidem uhelnatým stabilizovat barvu, omezit oxidaci tuků a případnou zkázu poznat jinak než podle oxidace hemové skupiny. (cs)
  • By firmmly bonding with the blood pigments, carbon monoxidse stabilises meat colour and prevent the oxidadation of fat. Minced meat eat colour was measured using video image analysis and reflectance spectrophotometry. (en)
Title
  • Oxid uhelnatý stabilizuje barvu masa
  • Carbon monoxide stabilises meat colour (en)
  • Oxid uhelnatý stabilizuje barvu masa (cs)
skos:prefLabel
  • Oxid uhelnatý stabilizuje barvu masa
  • Carbon monoxide stabilises meat colour (en)
  • Oxid uhelnatý stabilizuje barvu masa (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/06:00022536!RIV10-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 491310
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/06:00022536
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • minced meat; carbon monoxide; colour; myoglobin (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B4D4F108320F]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 17
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Milatová, Eva
  • Krnáčová, Zuzana
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software