Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Barvu mletého masa lze stabilizovat pomocí oxidu uhelnatého Na rozdíl od běžně užívané kyslíkové atmosféry nevede k oxidaci lipidů a ani neumožňuje růst aerobní povrchové mikroflóry na mase. Námitkou proti jeho použití je, že se případná zkáza masa neprojeví rychlou změnou barvy. K zamyšlení je, zda je výhodné ponechat maso v nepříznivé kyslíkové atmosféře, která urychlí oxidaci tuků a hemových barviv, či zda oxidem uhelnatým stabilizovat barvu, omezit oxidaci tuků a případnou zkázu poznat jinak než podle oxidace hemové skupiny.
- Barvu mletého masa lze stabilizovat pomocí oxidu uhelnatého Na rozdíl od běžně užívané kyslíkové atmosféry nevede k oxidaci lipidů a ani neumožňuje růst aerobní povrchové mikroflóry na mase. Námitkou proti jeho použití je, že se případná zkáza masa neprojeví rychlou změnou barvy. K zamyšlení je, zda je výhodné ponechat maso v nepříznivé kyslíkové atmosféře, která urychlí oxidaci tuků a hemových barviv, či zda oxidem uhelnatým stabilizovat barvu, omezit oxidaci tuků a případnou zkázu poznat jinak než podle oxidace hemové skupiny. (cs)
- By firmmly bonding with the blood pigments, carbon monoxidse stabilises meat colour and prevent the oxidadation of fat. Minced meat eat colour was measured using video image analysis and reflectance spectrophotometry. (en)
|
Title
| - Oxid uhelnatý stabilizuje barvu masa
- Carbon monoxide stabilises meat colour (en)
- Oxid uhelnatý stabilizuje barvu masa (cs)
|
skos:prefLabel
| - Oxid uhelnatý stabilizuje barvu masa
- Carbon monoxide stabilises meat colour (en)
- Oxid uhelnatý stabilizuje barvu masa (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/06:00022536!RIV10-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/06:00022536
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - minced meat; carbon monoxide; colour; myoglobin (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Milatová, Eva
- Krnáčová, Zuzana
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |